Tréner Trebatíc Hornáček: Škoda zbabraného záveru jesennej časti

  • Šport / Futbal
  • 16. decembra 2014, 15:56
  • Autor:P. Sedláček

Futbalisti OFK Trebatice obsadili v jesennej časti piatej ligy, skupina západ, druhé miesto s päťbodovou stratou na vedúce Malženice. O zhodnotenie prvej polovice súťaže sme požiadali trénera Vladimíra Hornáčka, ktorý prevzal mužstvo na začiatku letnej prípravy.

„Mojou prioritou bolo spoznať hráčov po komplexnej stránke, aby som vedel, s akým ‘materiálom‘ budem pracovať. Našiel som tu tím, ktorý dosahoval úroveň na rozhraní štvrtej a piatej ligy. Po skončení predchádzajúceho ročníka odišli z kádra viacerí hráči zo základnej zostavy, pričom do tohto procesu som už ako tréner nemohol zasiahnuť. Prvým mojím krokom bolo nájsť spoločnú motiváciu, ktorá by hráčov posúvala ďalej. Začala etapa skvalitnenia tréningového procesu, hlavne na zvyšovanie úrovne individuálnych schopností hráčov a kondičnej stránke špecifickou hernou formou,“ povedal V. Hornáček. Do úzkeho kádra boli počas letnej prípravy zapracovaní viacerí mladí hráči, ktorí zapadali do mužstva nielen výkonnostne, ale hlavne osobnostne (Šimor, Pyšný, Bíro, Moravčík, Pažík, Konkuš). Z toho sa vytvoril mladý kolektív doplnený o jednotlivcov so skúsenosťami z vyšších súťaží (Chebeň, Kotula, Rapavý). Jeho vekový priemer je len 22 rokov.
Po slabšom začiatku prišlo osem presvedčivých víťazstiev v rade, ale s rozpačitým koncom. „V kľúčovom jesennom zápase s Malženicami sme po všetkých stránkach dominovali, no stačilo nám to len na zisk bodu. V poslednom zápase nasledovala prvá prehra v Mokrom Háji, kde mužstvo nebolo v poriadku zdravotne i psychicky. Najstabilnejšie výkony počas jesene podávali Chebeň, Halás, Směřička, Zelenay a Herceg, pričom výraznejšie nesklamal nikto,“ uviedol tréner OFK.
Najlepším strelcom bol Rapavý s 11 gólmi. Okrem neho sa na 39 strelených góloch podieľalo ďalších jedenásť hráčov. „V podstate skoro všetci hráči pochopili, že v mladom veku majú možnosť výberu. Či chcú hrať futbal a pokúsiť sa v ňom niečo dosiahnuť, možnosť posunúť sa vyššie, alebo sa ním len baviť. Všetci musia pochopiť, že keď chceme niečo dosiahnuť, musíme pracovať zodpovedne, inej cesty niet. To platí vo všetkých sférach života, nielen vo futbale. Tí, ktorí sa dokázali stotožniť s mojimi nárokmi a zostali v tíme, sú kvalitatívne určite lepší než na začiatku letnej prípravy. Hráči dokázali vytvoriť dobrú partiu s jasným cieľom – urobiť maximum! Z tohto pohľadu hodnotím jesennú časť ako úspešnú,“ dodal V. Hornáček.
Tréningový proces po odohranej jeseni bude pokračovať do 19. decembra. Príprava na jarnú časť sa začne 19. januára, Trebatičania odohrajú sedem zápasov. Zimnú prípravu absolvujú v domácich podmienkach, pričom prípravné zápasy budú zväčša hrať na umelej tráve v Piešťanoch. Tréningy budú na pomocnom ihriskom s umelým osvetlením a v novej viacúčelovej hale Matchpoint, ktorá susedí so štadiónom v Trebaticiach.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 16. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava