Tréner PFK M. Krajčovič: Nič iné ako postup neočakávame

  • Šport / Futbal
  • 1. decembra 2016, 12:47
  • Autor:T. Horký

PFK Piešťany pred začiatkom sezóny 2016/2017 prevzalo nové vedenie a jedným z prvých krokov, ktoré spravilo, bolo prihlásenie A-mužstva do ôsmej futbalovej ligy. Znovuzrodenie piešťanského mužského futbalu zatiaľ vychádza veľmi dobre. Mužstvo v ôsmej lige doslova kraľuje, keď vyhralo všetky zápasy jesennej časti. Skúsený tím vedený trénerom Michalom Krajčovičom myslí na postup do vyššej súťaže, čo bude jednoznačným cieľom pre jarnú časť.

Piešťanskí futbalisti sa jesennou časťou ôsmej ligy prehnali ako lavína a nestratili ani jeden bod. Od prvého zápasu potvrdzovali, že sú jednoznačným kandidátom na postup. PFK predvádzal divácky atraktívny futbal, ktorý bol aj účelný. „Po jesennej časti súťaže môžem byť spokojný. Začali sme v lige, ktorá bola pre nás veľkou neznámou. Ukázalo sa, že sme v nej dominantní a patríme do niektorej z vyšších súťaží. Všetky zápasy sme s prehľadom vyhrali, súperom sme nastrieľali 77 gólov a inkasovali len päť – a to dve mužstvá do Piešťan vôbec nepricestovali, čím mohol byť rozdiel skóre ešte vyšší,“ zhodnotil na úvod prvú polovicu sezóny piešťanský tréner.

Za najvýraznejšie pokroky považuje M. Krajčovič najmä tímový prejav, začlenenie mladých hráčov do zostavy či prevedenú hru. To prilákalo na domáce zápasy aj fanúšikov, ktorým seniorský futbal v Piešťanoch rozhodne chýbal. „Do každého zápasu sme nastupovali s odhodlaním o výrazné držanie lopty, časté zakončenie a po strate lopty o okamžitý pokus o jej získanie. V začiatkoch nám to robilo problémy, ale časom si to osvojili i mladší hráči a ich výkony išli postupne nahor,“ pokračoval tréner PFK.

Napriek jednoznačnému ťaženiu v ôsmej lige sa Piešťanci nevyhli miernym výkyvom, čo svojim zverencom M. Krajčovič aj vytkol a tí počas zimnej prestávky budú na odstraňovaní nedostatkov usilovne pracovať: „Vo všetkých stretnutiach sme boli lepší, no nevyhli sme sa kolísavým momentom v určitých fázach niektorých zápasov. Pokiaľ sme hrali jednoducho a koncentrovane, predvedená hra robila radosť nielen nám, ale i divákom, ktorí v pekných počtoch chodili na naše zápasy doma i vonku, za čo im chcem v mene hráčov srdečne poďakovať. Medzi silné stránky mužstva patrilo vytváranie si veľkého množstva šancí, no efektivita mohla byť ešte vyššia – vo vyšších súťažiach sa nám to môže vypomstiť. Musíme popracovať na hre po strate lopty, lebo aj slabší súperi nám z protiútokov dokázali pohroziť.“

Začiatok jarnej časti sezóny je plánovaný na 19. marca a futbalisti Piešťan v nej budú chcieť jednoznačne pokračovať v nastolenom trende, aby sa na konci sezóny mohli tešiť z postupu do siedmej ligy. „Náš náskok pred druhým mužstvom tabuľky je po jeseni 11 bodov, čo nám síce zatiaľ nedáva pocit istoty postupu, ale nič iné ako posun o súťaž vyššie neočakávame. Cieľom je zabudovanie vlastných dorastencov do prvého tímu a príprava na nasledujúcu sezónu, keď ambície Piešťan budú opäť tie najvyššie,“ pokračoval M. Krajčovič.

Káder tvorili prevažne skúsení hráči, ktorých doplnili mladí „dravci“ a zostava počas jesene bola zväčša konsolidovaná. Pred jarnou časťou v PFK uvažujú o posilách, ktoré by mali pomôcť ešte k lepším výkonom. „Máme vytypovaných troch hráčov, ktorých by sme počas zimnej prípravy chceli priviesť do PFK. Menovať však zatiaľ nebudem,“ uviedol kouč.

Piešťanskí futbalisti teraz využijú zimnú prestávku na oddych a regeneráciu, no i na dôkladnú prípravu, ktorá odštartuje po Novom roku. „Príprava sa začína už 7. januára, keď je na programe halový turnaj o pohár predsedu ObfZ Trnava, na ktorý sme nominovaní,“ zakončil M. Krajčovič.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 29. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek