Trebatice neprehrali a suverénne vládnu piatej lige

  • Šport / Futbal
  • 26. novembra 2013, 14:30
  • Autor:th

Futbalisti OFK Trebatice majú za sebou úspešnú jesennú časť piatej ligy, ktorej s 39 bodmi suverénne kraľujú a majú úctyhodný desaťbodový náskok pred druhým Bolerázom. V trebatickom klube vládne spokojnosť, no pred jarnou časťou nechcú nechať nič náhode a radi by sa radovali z postupu do vyššej súťaže.

Cieľom Trebatíc bolo hrať v popredí tabuľky a predvádzať atraktívny futbal, ktorý pritiahne na štadión divákov. Hráči splnili predsezónne ciele nad očakávanie a mužstvo v jesennej časti neokúsilo trpkosť prehry. Vedúca priečka a desaťbodový náskok pred druhým Bolerázom hovorí za všetko. Futbalisti OFK sa, samozrejme, nevyhli ani slabším výkonom, najmä proti Radošine, no silu a taktickú vyspelosť ukázali v zápasoch s hlavnými konkurentmi v boji o prvé miesto. Hlavne stretnutia proti Zvončínu a Bolerázu zvládli na jednotku.
Do mužstva sa podarilo zlanáriť Petra Hercega z Vrbového, ktorý sa okamžite stal kapitánom a lídrom. Z Piešťan prišli mladí a nádejní futbalisti Martin Směřička a Jozef Halás, z Krtoviec Boris Kapusta a Andrej Modrovič. Veľké nádeje sa vkladali do príchodu Adama Bratského z FC Nitra, no tomu sa na jeseň nedarilo a v Trebaticiach s ním do ďalšej časti sezóny nepočítajú. V mužstve majú aj mladých hráčov, ktorí sa chcú zlepšovať, čo je perspektíva dobudúcna.
V strede zálohy nastupuje Směřička, ktorý odohral svoju prvú sezónu medzi mužmi, a Halás, ktorý má napriek mladému veku odohraté zápasy v druhej lige za Piešťany. Obaja potvrdili svoje kvality a boli oporami OFK. V zálohe ich dopĺňal výbornými výkonmi Peter Liška, na druhej strane sa očakávalo viac od Martina Zelenaya, ktorého však pribrzdilo zranenie a pomalšie sa dostával do formy. Veľkou oporou bola obrana v zložení Vlado – Herceg – Kapusta – Zemko, v bráne Trebatice podržal Marek Valovič, ktorý inkasoval iba sedem gólov.
V útoku sa strelecky darilo Klasovi, s 13 gólmi sa stal najlepším strelcom mužstva. Dopĺňal ho Modrovič, ktorý striedal lepšie zápasy s horšími. Ikona tímu Jozef Horvát, bohužiaľ, laboroval so zranením väčšiu časť jesene.
Plusom je žiaden disciplinárny trest v podobe červenej karty a hráči inkasovali len malý počet žltých kariet. Aj to svedčí o tom, že Trebatičania hrali disciplinovane a sústredili sa len na futbal. Zimnú prestávku využijú na kvalitnú prípravu hlavne v domácich podmienkach, a keď sa im podarí, chceli by absolvovať jedno kratšie sústredenie.
Viac sa o úspešnej jesennej časti futbalistov Trebatíc dočítate v aktuálnom čísle Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav