Taliani smerujú svoje aktivity do Trebatíc

  • Šport / Futbal
  • 13. júna 2017, 13:40
  • Autor:Tomáš Horký

Do piešťanského regiónu prichádza so svojimi aktivitami jeden z najslávnejších talianskych futbalových klubov – Inter Miláno. Gigant z druhého najväčšieho mesta Talianska bude v neďalekých Trebaticiach organizovať letný Inter Academy Camp pre mládežníckych futbalistov. Zástupcovia klubu prišli minulý týždeň na Slovensko a prezradili aj zámer vybudovať futbalovú akadémiu. Dočkáme sa jej tiež v Piešťanoch alebo okolí?

Väzby a kontakty Piešťan s talianskym futbalom sú v posledných rokoch intenzívne aj vďaka Radoslavovi Mlynárovi, ktorý sa stal zástupcom Interu Miláno pre Slovensko a strednú Európu. Najmä jeho zásluhou sa aktivity talianskeho veľkoklubu budú týkať piešťanského regiónu, konkrétne Trebatíc. Mlynár je okrem iného aj organizátorom veľkého mládežníckeho turnaja Slovak Junior Cup, ktorý sa v uplynulých dvoch rokoch konal v Piešťanoch a predstavili sa tu napríklad mladí futbalisti AS Rím.

Turnaj sa však tento rok presúva do Nitry. R. Mlynár v nedávnom rozhovore pre Piešťanský týždeň uviedol, že futbalový klub PFK Piešťany, ktorý bol spoluorganizátorom podujatia, nemal po zmene vedenia záujem spolupracovať. Reakcia PFK na toto vyjadrenie prišla onedlho a vedenie klubu vo svojom stanovisku poskytlo iný pohľad na dané skutočnosti. Podľa ich vyjadrení je očividné, že vzťahy medzi obomi stranami sú chladné a spolupráca je v nedohľadne.

Zrejme aj preto sa vyššie spomenuté aktivity nekonajú v Piešťanoch, ale v Trebaticiach, kde je taktiež výborné zázemie a je to pre obec veľkou príležitosťou. Z hľadiska infraštruktúry a potenciálu by to však dávalo v Piešťanoch väčší význam. Každopádne, je škoda, že takéto aktivity, ktoré by mali ľudí spájať, ich v tomto prípade skôr rozdeľujú.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín