Štvrtá liga: Vrbové i Veľké Kostoľany veria v zlepšenie

  • Šport / Futbal
  • 18. januára 2018, 08:24
  • Autor:th

Po prvej polovici sezóny v štvrtej lige zimujú na prvej priečke Malženice, za ktorými sú v tesnom závese Šimonovany-Partizánske. Obaja účastníci z piešťanského regiónu, MFK Vrbové i Veľké Kostoľany, patria do druhej polovice tabuľky a nemajú za sebou vydarenú jeseň.

Veľmi zaujímavý súboj o postup sa črtá v jarnej časti. Vedúce Malženice (38) majú len bod náskok pred druhými Šimonovanmi-Partizánske. Obe mužstvá z 15 zápasov vyhrali 12, len Malženice dva razy remizovali a raz prehrali a druhý celok tabuľky zasa raz remizoval a dvakrát prehral. Z tretieho miesta im dýchajú na chrbát s 32 bodmi Častkovce. Malženice navyše vykazujú výborné skóre 39:8.
Piešťanský región má v štvrtej lige tento rok dvojnásobné zastúpenie, Vrbové i Veľké Kostoľany však patria do druhej polovice tabuľky. Ani v jednom z táborov nepanuje po jesennej časti spokojnosť. Ambície ako 11., resp. 14. miesto boli v oboch kluboch rozhodne vyššie. Ich ohlasy si môžete prečítať v samostatných článkoch počas víkendu.
Záchranársky boj zrejme čaká Trenčianske Teplice. Majú suverénne najhoršiu bilanciu, keď prehrali všetkých 15 zápasov a nemajú na konte ani bod. O niečo lepšie na tom je Holíč, ktorý vyhral tri stretnutia a má na predposlednom mieste deväťbodový náskok.
Najlepším strelcom súťaže po jesennej časti je rodák z Pobrežia Slonoviny Bough Kevin Bangai (OFK Častkovce), ktorý nastrieľal 17 gólov. Počas jesene stihlo získať červenú kartu až 12 hráčov, sedem žltých kariet nazbieral Martin Mihálik.
Najlepší strelci po jeseni:
Bough Kevin Bangai (Častkovce) – 17 gólov
Matúš Sobota (Šimonovany-Partizánske) – 10
Tomáš Obert (Partizánske) – 8
Juraj Braniša (Malženice) – 7
Richard Michalec (Prečín) – 7

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek