Šport v Sokolovciach

  • Spravodajstvo
  • 22. apríla 2014, 13:30
  • Autor:th, www.sokolovce.sk

Futbalisti však po minulých úspešnejších rokoch prežívajú horšie obdobie, keďže im v oblastnej súťaži aktuálne patrí posledná priečka. Okrem futbalu sú v obci ideálne podmienky na cyklistiku. Z významných športovcov, ktorých korene siahajú do Sokoloviec, treba spomenúť vodákov Róberta a Marcelu Erbanovcov.

Súčasnosť: Futbalu sa príliš nedarí

Futbalisti TJ Sokolovce nastupujú v B-skupine oblastnej súťaže, no momentálne sa im príliš nedarí. V rozbehnutej jarnej časti figurujú na poslednom mieste, keďže sa im doposiaľ nepodarilo vyhrať ani jeden zápas. Na svojom konte majú štyri body za štyri remízy a sedemnásťkrát odchádzali z ihriska porazení. Skóre 13 strelených a 57 inkasovaných gólov napokon hovorí za všetko. Na predposledné Šípkové strácajú štyri body a Sokolovčania budú mať čo robiť, aby sa odlepili z dna tabuľky. Po minulé roky však bola situácia s futbalom v Sokolovciach oveľa pozitívnejšia. Mužstvo okupovalo popredné priečky a patrilo k elitným tímom oblastnej súťaže.
Sokolovce a ich okolie ponúka veľmi dobré podmienky na cyklistiku. Práve tu sa uskutočňujú preteky Slovenského pohára seniorských kategórií, ktoré sa tešia veľkej obľube. Svoje zastúpenie mal v obci donedávna aj hokejbal. Miestni nadšenci odohrali tri sezóny v Piešťanskej hokejbalovej lige, no od roku 2012 sa tomuto športu nevenujú.
Na športové vyžitie je Sokolovčanom k dispozícii aj multifunkčné ihrisko, kde si záujemcovia môžu zahrať tenis, futbal alebo iné športy.

Viac o mládeži a histórii športu v Sokolovciach sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 22. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín