Šiestej lige dominujú Horná Krupá a Zvončín

  • Šport / Futbal
  • 22. decembra 2017, 08:15
  • Autor:Tomáš Horký

V najvyššej súťaži patriacej pod Oblastný futbalový zväz Trnava je po jesennej časti na čele tabuľky poriadny nával. Na prvom mieste šiestej ligy je o skóre pred Zvončínom Horná Krupá a na túto dvojicu z tesného závesu dýchajú Špačince. Zástupcovia piešťanského regiónu – Krakovany a Drahovce – sú v tabuľke na 12., resp. 15. mieste.

Horná Krupá i Zvončín majú rovnakú bilanciu a o postavení na prvom mieste aktuálne rozhoduje skóre. Obe mužstvá majú na svojom konte zo 16 zápasov 11 víťazstiev, štyri remízy a len jednu prehru. Skóre má jednoznačne lepšie Horná Krupá 45:3, zatiaľ čo Zvončín má 47:9.
Pre vedúci tím tabuľky je veľkým pozitívom takmer nepriechodná obrana, ktorá v šestnástich zápasoch inkasovala len trikrát. Tretí tím tabuľky zo Špačiniec má na vedúce duo len trojbodovú stratu, ktorú môže na jar dohnať. Práve Špačince sa môžu pýšiť najlepšou produktivitou v ofenzíve, keď sa im počas jesene podarilo nastrieľať až 55 gólov.
Na druhej strane tabuľky sa o záchranu pobijú Križovany nad Dudváhom s poslednými Koplotovcami. Oba tímy majú na svojom konte len deväť bodov a čaká ich stresujúca jar.
Piešťanský okres mal mať pôvodne v šiestej lige trojnásobné zastúpenie, Veľké Orvište sa však tesne pred začiatkom súťaže odhlásilo. Dôvodom bol rozklad kádra i vedenia klubu, ktoré znamenali koniec mužského futbalu v obci neďaleko Piešťan. Ak by sa Veľkému Orvišťu aj podarilo obnoviť od nového ročníka mužský futbal, klub bude musieť začať v poslednej, ôsmej lige.
Za piešťanský región tak zostali v hre len Drahovce a Krakovany, ktoré však jeseň za vydarenú považovať nemôžu. Krakovanci sú na 12. a Drahovčania až na 15. mieste. Ako hodnotia prvú polovicu sezóny v týchto kluboch, sa môžete dočítať v iných článkoch aktuálneho čísla Piešťanského týždňa.
Najlepším strelcom súťaže po jesennej časti je Martin Laurinec zo Siladíc, ktorému sa podarilo skórovať 24-krát. Medzi najvytrvalejších môžeme považovať až 12 hráčov z tímov šiestej ligy, ktorí odohrali plný počet minút vo všetkých stretnutiach – 1440 minút.
Rovnakému počtu hráčov sa počas prvej polovice sezóny podarilo inkasovať červenú kartu. Najviac žltých kariet nazbieral Daniel Stolárik (6) a až deväť hráčov nazbieralo päť žltých kariet.
Poradie strelcov po jeseni:
1. Martin Laurinec (Siladice) – 24 gólov
2. Richard Sekera (D. Krupá) – 19
3. Michal Babic (Červeník) – 18
4. Patrik Dolinaj (Zvončín) – 16
5. Šimon Šurin (Krakovany) – 14

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín