Pred futbalovou jarou: Borovčania chcú zabojovať o prvé miesto

  • Šport / Futbal
  • 24. februára 2015, 15:05
  • Autor:th/sc

Regionálne futbalové súťaže začínajú už o niekoľko týždňov a my sme sa pozreli, ako to vyzerá v prípravnom období v niektorých tímoch z piešťanského regiónu.

Po odhlásení z tretej ligy – západ sa káder PFK Piešťany rozpustil a hráči si mohli hľadať nové angažmány. Tejto skutočnosti sa chopili Drahovce, ktoré sa dohodli s Tomášom Onderom, Adamom Rusnákom a Máriom Vallom. Naopak, v jarnej časti sa Drahovčania zrejme budú musieť zaobísť bez svojej opory Michala Németha, ktorý by mal hosťovať v Boleráze.

Zmeny v kádri nastali aj v OFK Trebatice, kde po odchode brankára Valoviča na jeho miesto získali Jána Veselého z Jalšového a Martina Nitku z Piešťan. Z Jalšového posilnil Trebatice aj Lukáš Kirka. Mal by nahradiť strelca Daniela Rapavého, ktorý má namierené Nového Mesta nad Váhom. Možný je ešte príchod Ivana Kurinca z Vrbového.

Borovce odštartovali zimnú prípravu halovým turnajom o Pohár predsedu ObFZ. Odvtedy trénujú trikrát do týždňa v domácich podmienkach. „Máme kvalitný káder, takže žiadne pohyby v ňom neplánujeme, ak sa nič nepredvídané nestane,“ ozrejmil tréner Boroviec Andrej Koprna. Počas posledného februárového víkendu by mal tím vycestovať na sústredenie na Bezovec. V Borovciach chcú zabojovať o prvé miesto v oblastnej súťaži, skupina B. „Okrem nás ešte môžu miešať karty aj Dolný Lopašov či Ostrov. Naším cieľom je udržať napätie v súťaži do posledného kola. To znamená, že až do konca chceme bojovať o prvé miesto. Vedúce Madunice to na jar nebudú mať ľahké,“ dodal A. Koprna.

V Pečeňadoch, po jeseni treťom mužstve oblastnej súťaže, skupina B, začali s prípravou už počas druhého januárového týždňa a majú za sebou niekoľko zápasov. Mužstvo je takmer bez zmien. Po zranení začali s tréningom Miškolci a Kadlíček, naopak, zranenie vyradilo Kocána a Gergélyho. „Ak by sa nám tieto dva návraty vydarili, bolo by to fajn, aj keď je pravdou, že hľadáme útočníka. O niečo sa pokúšame, uvidíme, čo sa podarí,“ uviedol Mário Adamčík. Mužstvo sa tento rok rozhodlo namiesto sústredenia nakúpiť pre hráčov súpravy, rukavice a čiapky.

Druhý celok tretej triedy, skupina B – Šterusy – po jesennej časti zatiaľ trénuje iba v nedeľu. Podľa slov predsedu klubu Štefana Madunického je ešte čas: „Nám začína súťaž takmer o mesiac neskôr ako vo vyšších súťažiach.“ Začiatok prípravy si v klube spríjemnili Plesom športovcov. Na odchode z kádra je zatiaľ iba Sereda, ktorý je na skúške v Trebaticiach. „Zatiaľ sa s nimi iba pripravuje, stále je to náš hráč. Ak sa však presadí, nebudeme mu robiť problémy,“ povedal Š. Madunický. V mužstve sa objavili aj nové tváre, ale podľa slov predsedu nejde zatiaľ o nič vážne.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 24. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava