PFK o zápase rozhodol už do prestávky

  • Šport / Futbal
  • 23. augusta 2017, 07:25
  • Autor:Gabo Kopúnek

Na štadión PFK Piešťany zavítali v nedeľu futbalisti Pečeniad, ktorí minulé kolo nasúkali súperovi desať gólov. V kúpeľnom meste sa však na trávniku ešte ani neohriali a už prehrávali. Domáci v pozvoľnom tempe dotiahli zápas do víťazného konca a svojou hrou bavili početné publikum na tribúnach.

Už po pár sekundách hry kopali domáci po faule na Adama Doktora priamy kop spoza šestnástky a kapitán PFK Jozef Glos nedal hosťujúcemu gólmanovi Rybanskému šancu – 1:0. V 7. minúte rozohrali domáci hráči rohový kop nakrátko, Glos nacentroval loptu na Cyrila Stachuru a ten v páde predĺžil prihrávku na voľného Martina Gulu, ktorý z päťky prestrelil všetko pred sebou – 2:0. O tri minúty neskôr sa do streleckej listiny mohol zapísať aj Ján Stachura, no najskôr nedočiahol na center Glosa a po následnom roku hlavou mieril do brvna. Skóre sa opäť menilo v 13. minúte, keď po prihrávke Glosa ukončil svoje sólo od polovice ihriska druhým gólom M. Gula.

Martin Gula strieľa svoj prvý gól v zápase. Súperi z Pečeniad sa už len prizerali.

Hostia sa do prvej šance dostali v 23. minúte, ale Martin Zubčák najskôr trafil loptou J. Stachuru a potom odrazenú loptu zluftoval. V 28. minúte Patrik Chudý zasa z dobrej pozície mieril nad a niekoľkominútovú slabšiu chvíľku Piešťan nepotrestal v 34. minúte opäť Zubčák. Naopak, boli to domáci, ktorí mohli do prestávky opäť skórovať, ale presnú Doktorovu prihrávku do šestnástky v poslednej chvíli pred Glosom vypichol na roh stopér hostí.
Po prestávke sa hráči Pečeniad snažili čo najskôr korigovať výsledok, no strelu P. Chudého v 48. minúte vyrazil brankár Kunic na roh a o minútu neskôr Tomáš Gula hlavou tesne minul bránku domácich. Aj v týchto chvíľach však boli Piešťanci pánmi na ihrisku, ale svoje útoky až veľmi prekombinovali. Udreli však v 54. minúte, keď svoj prienik do šestnástky z ľavej strany zakončil gólovou strelou opäť Glos.
Brankár Piešťan Daniel Kunic je zatiaľ jediným v siedmej lige, ktorý ešte neinkasoval. O tento primát však mohol prísť po hrúbke Martina Krajčoviča, ktorý v 62. minúte stratil v súboji loptu, no P. Chudý neprekonal Kunica ani na dvakrát. Tento hráč mohol skórovať ešte v 83. minúte, ale od strely ho včas odzbrojili C. Stachura a nová posila PFK Jaroslav Kollár. Poslednú bodku za množstvom premárnených šancí domácich dal v 85. minúte A. Doktor, ktorý z diaľky tesne minul bránku hostí.
■ Piešťany – Pečeňady 4:0 (3:0)
Góly: 1. a 54. Glos, 7. a 13. M. Gula
Rozhodcovia: Zahurančík – Žažo, žlté karty: Valla – Ondrášik, Antal, diváci: 300
Zostavy – PFK: Kunic – J. Stachura (81. Kollár), Krajčovič, Kusý, C. Stachura (88. Octa), Glos, Doktor, Dadík (72. Korec), M. Gula, Rusnák (58. Nagaj), Valla, ŠK: Rybanský – Bánovec (85. Uhlík), Durdy (15. Jankovič), Ščasnovič (78. Daniška), Izakovič, Gula, P. Chudý, Zubčák, Ondrášik, Žák (72. T. Chudý), Antal
Piešťanský divák sa opäť začína baviť futbalom. Na štadión ho ťahajú skvelé výsledky i predvedená hra.

Ostatné zápasy siedmej ligy


■ Chtelnica – Borovce 1:2 (1:1)
Góly: 7. Tomáška – 32. Péči, 67. O. Macháč
Zostavy – Chtelnica: Pavelský – Lukáčik, Bogora, Slabý, Melicher, Kurucz, Tomáška, Bílik, Brisuda, Suchán, Zemko (Bolla, Turanský), Borovce: Valo – Peter Herceg, O. Macháč, Péči, Dubovský, Kusý, Kapičák, Koprna, Michalák, Machač, M. Macháč (Kolník, Herceg, Tonkovič, Štefanka)
Madunice – Moravany nad Váhom 0:2 (0:1)
Góly: 8. a 89. Miklovič
Zostavy – Madunice: Miník – Žuffa, Hargaš, J. Kabát, Mesároš, M. Kabát, Barkoci, Dananai, Polák, Dzuro, Rak (Javor, Jadrný, Rusnáčik), Moravany: Lamini – I. Jánošík, J. Jánošík, L. Miklovič, Ľ. Miklovič, Prištic, Polák, Hrnčiar, Strnisko, Štefanec, Branislav Števík (Abrahám, Menyhért, Dávidek)

Daniel Kunic si drží čisté konto ako jediný brankár súťaže.

■ Kľačany – Prašník 3:3 (2:2)
Góly: 11., 19. a 66. Mokrička (tretí z pen) – 30. Balcír, 43. Pašmík, 72. Kubiš
Zostava Prašníka: Líška – Kubík, Milan Kazík, R. Bielik, Balcír, Spál, Konkuš, Pašmík, Klein, Nykodem, O. Bielik (Kubiš, Matys, Nižňanský)
■ Trakovice – Veselé 1:0 (0:0)
Gól: 90. Matúš Krajčovič
Zostava Veselého: Ševečka – Konečný, Hrnčiar, Rácz, Valíček, Jurda, Bokor, Tomáš Michalčík, Bašovský, Klúčovský, Brucháč (D. Krajčo)
■ Ostrov – Dolný Lopašov 4:1 (2:1)
Góly: 35. Valo, 44. a 70. Kantek, 87. Kabát – 20. Braniša
Zostavy – Ostrov: Hajdín – Valo, Legiň, Kantek, Bojkovski, Jankech, Kabát, Lukáč, Holán, Urbánek, Bolješik (Gagorík, L. Svetlík), D. Lopašov: Kúdela – Bílik, Kunic, Lenghart, Čerňanský, Gula, Braniša, T. Zemko, Jarábik, Mário Beblavý, Reško (Macko, Vrbovský, Cibrín, A. Zemko, Chnápko)
Šípkové – Dubovany 0:3 (0:1)
Góly: 16. a 56. M. Lietavec, 73. Lesaj (pen)
Zostavy – Šípkové: Bielik – Hanuliak, Puvák, Oška, Šalát, Koyš, Žák, Kimerling, Kolník, Kubík, Držík (Petrík), Dubovany: Tonkovič – Kollár, Boldiš, Ľuboš Kusý, M. Lietavec, Masarik, Vrbík, Škrobák, Strečanský, Lesaj, Dovičič (O. Lietavec, Hruška, Pažík, Lányi, Bubák)
■ Ratnovce – Bojničky 0:5 (0:0)
Góly: 47., 71. a 73. Vokel, 51. Halas, 57. Kabát
Zostava Ratnoviec: Budka – Petrík, Bartko, Blaško, Burzík, Vetrík, Bílik, Brezovan, Jančovič, Pulman, Paulovič (Pavlovič, Boďo, Bírešík)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav