Pečeňady zdolali Trakovice 8:0 a sú na čele oblastnej súťaže

  • Šport / Futbal
  • 18. mája 2015, 12:20
  • Autor:T. Horký

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším jarným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. Veľké Kostoľany zdolali Horné Orešany 4:0, Drahovce porazili Dolnú Krupú 5:0 a na čele oblastných majstrovstiev majú päťbodový náskok, Pečeňady porazili Trakovice vysoko 8:0 a dostali sa na čelo oblastnej súťaže.

Piata liga



Trebatice – Zvončín 2:0 (1:0)
Trebatice išli do vedenia už v 19. min, keď si hostia strelili vlastný gól. V 79. min upravil na konečných 2:0 Halás. Hostia hrali od 69. min bez vylúčeného Klenkoviča. Trebatice tak strácajú na prvé Malženice dva body.
Góly: vlastný, Halás
Zostava Trebatíc: Veselý – Kotula, Chebeň, Vlado, Herceg, Líška, Halás, Směřička, Zelenay, Kurinec, Šimor (Konkuš, Klačman, Pažík)

Veľké Kostoľany – Horné Orešany 4:0 (3:0)
Kostoľanci v stretnutí jasne dominovali a o svojom víťazstve rozhodli už v prvom polčase, ktorý vyhrali 3:0 po dvoch góloch Gulu a jednom Janegu. Po prestávke ešte upravil na konečných 4:0 v 61. min Boldiš.
Góly: Gula, Janega, Boldiš
Zostava V. Kostolian: Jamrich – Čeliga, Modrovič, Balón, Mačica, Gula, Janega, Lesaj, Janíček, Valla, Grígel (Boldiš, Strečanský, Kollár)

Krakovany – Mokrý Háj 0:2 (0:1)

Futbalisti Krakovian klesli na predposledné miesto v tabuľke a domáca prehra s Mokrým Hájom ich stála dôležité body. Hostia sa presadili na konci prvého a na začiatku druhého polčasu.
Góly: Pobuda, Jánošík
Zostava Krakovian: Valovič – M. Sedlák, Kubran, Ondrejka, P. Sedlák, Kališ, Koyš, Netsch, M. Pavlovič, Bukovčák, Bogora (O. Sedlák, Jurda, Jančuš)

Oblastné majstrovstvá



Leopoldov – Veľké Orvište 5:2 (3:1)
Orvišťanci prehrávali po prvom polčase 1:3 a domáci si víťazstvo pohodlne postrážili aj v druhom dejstve, keď dokonca viedli 5:1, no v závere znížil na 2:5 P. Paulovič.
Góly: Švestka a Beko po 2, S. Lukáčik – T. Pavlovič, P. Pavlovič
Zostava V. Orvišťa: Budka – J. Vavrinec, R. Vavrinec, P. Pavlovič, Jánošík, Bucko, Stolárik, Bartko, Špernoga, T. Pavlovič, Kriho

Dolná Krupá – Drahovce 0:5 (0:2)
Futbalisti Drahoviac potvrdili úlohu favorita a v Dolnej Krupej zvíťazili jednoznačne 5:0. Dva góly strelili v prvom polčase zásluhou Nádaského a Karabu, po zmene strán sa druhýkrát presadil Nádaský a ďalšie góly pridali Šerjeník a Gabriš. Drahovce tak majú na čele oblastných majstrovstiev päťbodový náskok a kráčajú za postupom.
Góly: Nádaský 2, Karaba, Šerjeník, Gabriš
Zostava Drahoviec: Paulovič – Šerjeník, Michálek, Oríšek, T. Onder, Horúcka, Zajac, Karaba, Švikruha, Nádaský, Gabriš (Rusnák, Bihári, J. Brezovský)

Oblastná súťaž, sk. B



Šípkové – Dolné Trhovište 4:0 (0:0)
Futbalisti Šípkového si schuti zastrieľali, no prvý polčas bol pomerne vyrovnaný a skončil sa 0:0. Domáci sa však po prestávke odtrhli a dvomi gólmi Líšku a po presných zásahoch Streckého a Ošku zvíťazili jednoznačne 4:0.
Góly: Líška 2, Strecký, L. Oška
Zostava Šípkového: Kaclík – L. Oška, Líška, Šalát, M. Puvák, T. Balcír, M. Balcír, Žák, P. Ilenčík, I. Ilenčík, Ľ. Puvák (Strecký, Gvizd)

Dubovany – Bojničky 1:4 (0:2)
Dubovancom sa príliš nezadarilo a na domácej pôde prehrávali s Bojničkami 0:2 po prvom polčase. Hostia po prestávke zvýšili už na 3:0, no v 58. min sa podarilo znížiť Strečanskému. Bojničky však ešte v 70. min upravili na konečných 4:1.
Góly: M. Strečanský – Ľ. Kabát a Kubíček po 2
Zostava Dubovian: Cesnek – Kusý, Kollár, Nizner, Vrbík, Hanšut, Konečný, Strečanský, Vozár, Lietavec, Masarik (Brucháč)

Banka – Ostrov 0:1 (0:0)
V stretnutí medzi Bankou a Ostrovom sa dlho nič nedialo. O  víťazovi rozhodol jediný moment v závere zápasu, keď sa presadil hosťujúci Svetlík a zaistil Ostrovu tri body za víťazstvo 1:0.
Gól: L. Svetlík
Zostavy – Banka: Szabo – Michalák, Mahrek, Varga, Vajsábel, Kantek, Kusý, Belan, Bogora, Samuhel, Pazderka (Menyhért, Babiš),
Ostrov: Hajdín – Chochula, Klasovitý, D. Valo, B. Svetlík, Lukáč, Legiň, Regina, Holán, Mitošinka, Urbánek (L. Svetlík)

Pečeňady – Trakovice 8:0 (5:0)
Domáci potvrdili výbornú jarnú formu a Trakovice deklasovali. Už po prvom polčase viedli Pečeňady 5:0 a o výsledku bolo rozhodnuté. Po prestávke pridali ďalšie tri góly a Trakovice zdolali vysoko 8:0. Týmto víťazstvom sa Pečeňady dostali na prvé miesto tabuľky.
Góly: Lužák a Zubčák po 2, Holiš, Ondrášik, Chudý, Macho
Zostava Pečeniad: Vidlička – Lužák, Mitošinka, Durdy, Adamčík, Zubčák, Holiš, Pekarovič, Ondrášik, Jankovič, Karaba (Chudý, Macho)

Madunice – Borovce 0:1 (0:1)
V šlágri kola dokázali Borovce získať dôležité tri body na pôde Maduníc, kde rozhodol jediný gól Baraczku z 28. minúty. Borovce sú na druhom mieste s bodovou stratou na vedúce Pečeňady a s jednobodovým náskokom na tretie Madunice.
Gól: Baraczka
Zostavy – Madunice: Miník – Zachar, Vavrinec, Potrok, Hargaš, Kabát, Mesároš, Rusnáčik, Chalány, Blaho, Polák,
Borovce: D. Jankech – Búš, Koprna, Baraczka, Kapičák, Dubovský, M. Macháč, M. Jankech, Herceg, O. Macháč, Urban (Radošinský, Tonkovič, Vavrinec)

Prašník – Dolný Lopašov 0:4 (0:2)
Dobrú formu opäť potvrdil aj D. Lopašov, ktorý viedol od 7. min 1:0 gólom Hornáka a do polčasu ešte zvýšil na 2:0 Kabela. Prašník navyše prišiel v 40. min o vylúčeného Obucha a presilovú hru hostia využili na strelenie ďalších dvoch gólov, ktoré zariadil Hornák a celkovo tak v zápase dosiahol hetrik.
Góly: Hornák 3, Kabela
Zostavy – Prašník: Holán – Nykodem, Klein, Žažo, Adamec, Milan Kazík, Bielik, Michálik, Michal Kazík, Obuch, Kabát (Gyűrke, Konkúš, Kulich),
D. Lopašov: Pavelský – Braniša, Masárik, Mačica, Beblavý, Hornák, Buchel, Otajovič, Lenghart, Kabela, Tomiš (Vrbovský, Chnápko, Zemko)

Kľačany – Chtelnica 5:2 (3:2)
Futbalisti Chtelnice prehrávali v Kľačanoch po prvom polčase 2:3, no domáci po zmene strán pridali ďalšie dva góly a celkovo zvíťazili 5:2.
Góly: Srnka 2, Ďuriš, M. Gula, R. Vejčík – Piešťanský, Gába
Zostava Chtelnice: Piačka – Bašnák, Bílik, Slabý, Ľ. Cibrín, Bolla, Piešťanský, L. Cibrín, Stanovič, Gába, Zemko (Tomašovič, Suchán, Kalaš)

Ratnovce – Veselé 0:1 (0:1)
V Ratnovciach rozhodol o víťazovi zápasu jediný gól. Ten zariadil už v 30. min hosťujúci Krajčo a pomohol Veselému k zisku troch bodov.
Gól: Kajčo
Zostavy – Ratnovce: Lazový – Petrík, Kútny, Stachura, Stolárik, Kalaba, Paulovič, Šiška, Vetrík, Brezovan, Bílik (Lisák, Žák, Geschwandtner),
Veselé: Ševečka – Michalčík, Duračka, Bartovic, Jurda, Masár, Dadík, Krajčo, Bokor, Klúčovský, Krajčo (Chudý, Lesay, Konček)

Tretia trieda, sk. B



Žlkovce – Kočín–Lančár 3:1 (3:0)
Domáci viedli už po prvom polčase suverénne 3:0, keď sa hetrikom prezentoval S. Zachar. Hostia už len v 53. min znížili zásluhou premeneného pokutového kopu Rechtoríka.
Góly: S. Zachar 3 – Rechtorík
Zostava Kočína-Lančára: Kovalčík – Knobloch, Rechtorík, Tokoš, Reško, Orihel, Hruška, Kunic, Žažo, Holícky, Pavlíček (Vrbovský, Bobček, Surový)

Koplotovce – Sokolovce 5:3 (1:0)
Domáci viedli po prvom polčase 1:0, no góly začali viac padať až po zmene strán. Štyrikrát sa ešte presadili Koplotovce, zatiaľ čo Sokolovce skórovali len tri razy. Domáci tak zvíťazili hokejovo 5:3. Sokolovce hrali navyše od 27. min bez vylúčeného Stredáka.
Góly: Tajber a Kováč po 2, Bališ – Jašík, Polák, Velič
Zostava Sokoloviec: M. Fano – Velič, Korvín, P. Fano, Turan, Jašík, Kudláč, Vido, Stredák, Polák, Orosz

Šterusy – Horné Otrokovce 4:2 (1:1)
Šterusy potvrdili dobrú formu a hoci po prvom polčase hrali s H. Otrokovcami nerozhodne 1:1, po zmene strán strhli stav na svoju stranu a zvíťazili 4:2.
Góly: Sereda, Grivalský, Žilka, Strapatý – Martinkovič, Halas
Zostava Šterús: Palkech – Madunický, Prvý, Strapatý, Brezina, Grivalský, Gajdošík, Sereda, D. Žilka, Dovičič, Kelemen (Hamšík)

Nižná – Merašice 2:1 (0:0)
Góly začali padať až po zmene strán, keď najskôr poslal domácich do vedenia Šimkovič, no o chvíľu vyrovnal z penalty Polakovič. Domáci Michalička však strelil v 68. min víťazný gól a zaistil Nižnej tri body.
Góly: Šimkovič, Michalička – Polakovič
Zostava Nižnej: Racek – Dekan, Horváth, Magnus, Kosmál, Šimkovič, Blanár, Michalička, Janega, Novotný, Velšic

Moravany nad Váhom – Šulekovo „B“ 4:2 (2:1)
Futbalisti Moravian si poradili s rezervou Šulekova a po prvom dejstve viedli 2:1 po góloch Zsolnaya a Poláka. Po prestávke sa ešte presadili Topolčáni a Števík, a nakoľko sa z hostí presadil len dvakrát Trávniček, domáci zvíťazili 4:2.
Góly: Zsolnay, Polák, Topolčáni, Števík – Trávniček 2
Zostava Moravian: Lamini – Hrebík, Davídek, Števík, Zsolnay, Topolčáni, Šilhan, Tanáč, Oprenčák, Polák, Abrahám (Ondris)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 19. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav