Obranca PFK Jozef Halás: Futbal určite hrať neprestanem

  • Šport / Futbal
  • 2. januára 2013, 13:48
  • Autor:M. Sarvaš

Jozef Halás (19) je oporou zadných radov futbalistov PFK Piešťany. V minulej sezóne vyhral s dorastom Majstrovstvá regiónu, skupina Západ. Piešťanský obranca je zároveň študentom maturitného ročníka na Gymnáziu Pierra de Coubertina.

► Ako dorastenci ste vyhrali majstrovstvá regiónu. Aký to bol pocit?
– Bolo to niečo fantastické. Pre väčšinu kádra to bola posledná sezóna a my sme dokázali vyhrať našu súťaž. Nezvládli by sme to bez super kolektívu. Vychádzali sme medzi sebou dobre na ihrisku aj mimo neho, čo sa odzrkadlilo na výsledkoch. Začiatok súťaže sa nám nepodaril podľa predstáv, no neskôr sme sa zomkli ako kolektív a uhrali sme veľa dobrých zápasov. Na tréningoch si vieme spraviť zo seba srandu, ale aj tvrdo makáme.

► Kedy si sa dozvedel, že budeš hrávať v seniorskom mužstve?
– Po skončení v doraste sme absolvovali prípravu s mužmi a mesiac pred sezónou nám tréner povedal, že budeme na súpiske.

► Ako často mávate počas sezóny tréningy? Stíhaš ich popri škole?
– Štyrikrát do týždňa a cez víkend zápas. Som v maturitnom ročníku, občas je učenia priveľa, ale dá sa to s tréningami skĺbiť.

► Ako ťa prijali hráči v kabíne?
– K mužom sme sa pridali štyria dorastenci a s kolektívom sme sa rýchlo zžili. Už z predchádzajúceho pôsobenia medzi mužmi som ich pár spoznal.

► V čom vidíš najväčšie rozdiely medzi dorasteneckým a mužským futbalom?
– Hlavne v nasadení. Po fyzickej stránke je to tiež dosť odlišné. Zápasy a tréningy u mužov sú na inej úrovni, ale po určitom období som si na tento štýl hry navykol.
► Kto je tvoj futbalový vzor? Akému zahraničnému klubu fandíš?
– Andrés Iniesta. Jeho technika a prehľad v hre je priam dychvyrážajúca. Fandím Manchestru United, pretože má históriu, vo futbalovom svete mnoho dosiahol a páči sa mi aj štýl hry toho anglického klubu.

► Aký štýl futbalu sa ti páči?
– Keď sa hrá pohľadný futbal pre oko diváka ako v Španielsku, ale nesmie chýbať ani dôraz a nasadenie ako v anglickej lige. Je to tak na polovicu.

► Venuješ sa aj iným športom?
– Mám rád veľa športov, napríklad basketbal, floorball a tenis. Ale asi najviac po futbale obľubujem futsal, pri ktorom sa vždy odreagujem. Páči sa mi, že tam môžem byť kreatívnejší ako na veľkom ihrisku. Hrá sa v telocvični na malom priestore a zlepšujem si hlavne techniku, čo mi pomáha na tráve. Jednou z aktivít, ktorú obľubujem počas zimy, je lyžovanie.
Ako strávil mladý obranca Vianoce a aké má plány do budúcnosti si prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav