Medzinárodný turnaj v Modrovej vyhral futbalisti zo Strání

  • Spravodajstvo / Región
  • 6. augusta 2015, 12:31
  • Autor:ml

Futbal spája priateľov aj národy. Táto veta by mohla byť mottom Medzinárodného priateľského futbalového turnaja o pohár starostu obce Modrová, ktorý sa uskutočnil v polovici júla. Účastníkmi boli české mužstvá TJ Sokol Rudice a FC Strání „B“ a domáce MŠK Lúka a ŠK Modrová.

Úvodný výkop turnaja zrealizoval Anton Janžo, jediný žijúci „sokol“ a zakladateľ prvého družstva mužov DŠO Sokol Modrová z roku 1951.
V prvom semifinále sa predstavilo domáce mužstvo, keď vyzvalo súperov z partnerskej obce Rudice. Domáci po zodpovednom a bojovnom výkone zaslúžene zvíťazili 3:1.
V druhom zápase o postup do finále súperila Lúka a Strání. Po vyrovnanom prvom polčase dokázali hostia streliť dva góly a vybojovali si postup. V boji o tretie miesto Lúka porazila Rudice 4:2 a napravila si chuť po neúspechu v semifinále.
Vo finále si zmerala sily Modrová s hráčmi Strání. Hoci domáci veľmi túžili po víťazstve, na hostí nestačili a podľahli im 0:2. „Treba športovo uznať, že hráči FC Strání „B“ sa stali víťazmi zaslúžene, prezentovali sa peknou kombinačnou hrou a počas celého turnaja sa ukázali ako výborný tím nielen na ihrisku, ale i mimo neho,“ povedal Marián Lacko, tajomník ŠK Modrová.
Sprievodnými akciami bola bohatá tombola, ale hlavne stretnutie novovznikajúcich žiakov ŠK Modrová proti žiakom ZDŽ Lúka/Hrádok. „Žiaci Modrovej sa predstavili po deviatich rokoch. Hoci svojmu súperovi podľahli 1:4, dôležitejší je fakt, že chalanov futbal baví, zodpovedne trénujú, a tak určite na svoj prvý zápas nezabudnú. Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom spolupodieľali na zorganizovaní vydareného medzinárodného priateľského futbalového turnaja. Nech futbal ľudí vždy len spája a nerozdeľuje,“ dodal M. Lacko.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 4. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek