Magura Cup 2015 sa vydaril – znovuzrodenie MPFL?

  • Šport / Futbal
  • 4. novembra 2015, 08:58
  • Autor:jd

Na ihrisku PFK Piešťany sa v sobotu 24. októbra uskutočnil futbalový turnaj „Oldboys“ MPFL. Zúčastnilo sa ho päť bývalých mužstiev Malej piešťanskej futbalovej ligy, respektíve tie sa zlúčili – Hilton, Slovan, Thermal, FKF Mustang a FCD Manchester.

Hráči napriek zrelšiemu veku na ihrisku dokazovali, že zo svojho futbalového kumštu nič nestratili. Bolo radosť sa dívať, ako hráči po šesťdesiatke, napríklad Milan Stanček, Karol Kuruc či Pavol Bábsky z Hiltonu technicky riešili situácie. Ako Richard Riedl, úspešný reprezentant v kulturistike, zo Slovana bojoval, vrátane celého jeho tímu, ako za FKF Mustang v bránke exceloval nestarnúci „Šaňo“ Benedikovič či v poli Peter Uváčik, ako bojoval a s akou ľahkosťou strieľal góly za Thermal Peter Chňapko.
Asi najväčším prekvapením bol výkon FCD Manchester pod vedením futbalovej včeličky Martina Síblika, poctivého bojovníka Jozefa Kramárika či futbalovej „konštanty“ Vlada Karabu. Mužstvo nebolo favoritom, napriek tomu hralo „pomyslené“ finále s mužstvom Thermalu. Síce v ňom prehralo, ale výkonom zanechalo sympatický dojem. Škoda, že sa tesne pred turnajom zranil ich najlepší hráč Vilo Hudcovič.
Celkovým víťazom turnaja sa bez straty bodu stal Thermal pod vedením Michala Krajčoviča. Na druhom mieste skončil Slovan vinou prehry FCD s Thermalom. Tretia priečka patrila spomínanému Manchestru, štvrtý skončil Hilton, piate miesto patrí napriek kvalitnému kádru FKF Mustang, čo by asi pred začiatkom turnaja málokto čakal. FKF citeľne chýbal bývalý excelentný strelec Marián Zelený či v histórii MPFL jeden z jej najlepších hráčov Pavol Kusenda.
Vydarený turnaj zakončili hráči posedením pri kvalitnom pivku a jemne pikantnom guľáši v reštaurácii Magura.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 3. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav