M. Krajčovič: Víťazstvo PFK bolo dominantné

  • Šport / Futbal
  • 8. júla 2017, 12:46
  • Autor:T. Horký/mb

Po troch rokoch odohral piešťanský A-tím celú sezónu. Aj keď po predchádzajúcom odhlásení futbalistov PFK zo štvrtej ligy museli muži pod vedením Michala Krajčoviča začať v najnižšej regionálnej súťaži, v neznámych vodách slovenského futbalu dominovali a počas 27 zápasov získali plný počet bodov.

PFK prešiel ročníkom 2016/2017 ôsmej ligy štýlom štart-cieľ. Piešťanci po turbulentných rokoch našli motiváciu, celú sezónu odohrali vo veľkej forme a medzi súpermi nenašli konkurenciu.

Konkurenciou boli jedine Sokolovce


S uplynulou postupovou sezónou je spokojný dnes už bývalý tréner A-mužstva Michal Krajčovič, ktorého pred pár dňami nahradil jeho brat Martin: „Úvodnú sezónu novovzniknutého áčka hodnotím veľmi pozitívne. Aj keď sme sa snažili prihlásiť do čo najvyššej súťaže, uvažovali a rokovali sme s kompetentnými osobami o možnosti hrať piatu ligu, v ktorej bolo menej účastníkov. Verili sme, že súťaž by sme zatraktívnili, keďže je momentálne pre mnoho mužstiev nezaujímavá. Bohužiaľ, nevyšli nám v ústrety, a tak sme museli začať od samého dna z ôsmej ligy. Zobrali sme to športovo – ako férové rozhodnutie, no všetci vieme, že sa v rôznych súťažiach udiali všelijaké presuny, predaje licencií či fúzie alebo ešte neviem aké transakcie. Táto súťaž bola pre nás veľkou neznámou, nepoznali sme kvality súperov, ihriská, prostredia, ale boli sme si vedomí nášho potenciálu a išli sme do súťaže s jediným cieľom – a to bol postup. Hneď v úvodnom kole sme nastúpili na ihrisku, ako sa neskôr ukázalo, nášho najväčšieho konkurenta na postup. V Sokolovciach sme vyhrali 4:1. Tento súper sa ukázal v dlhodobej súťaži ako jediný, ktorý nás prinútil hrať koncentrovane počas celých 90 minút vo všetkých troch vzájomných zápasoch (4:1, 4:1, 4:0), za čo im chcem zložiť kompliment a určite by sa nestratili ani vo vyššej súťaži.“

Adept na rekord v neporaziteľnosti


Piešťanci hrali počas celého ročníka ofenzívny futbal, ktorý bol atraktívny pre divákov. Toho dôsledkom je 133 gólov nastrieľaných do siete súperov. Ani hráčom PFK sa však nevyhli zápasy, ktoré im nevyšli podľa predstáv.

„Naša výkonnosť v niektorých stretnutiach bola trošku kolísavá. Občas sa nám stávalo, že chlapci svoje povinnosti na ihrisku podceňovali a do hry nevkladali to, čo sa od nich očakávalo. Tým pádom sa na ihrisko dostávalo viac nervozity, ako je zdravé, čomu sa musíme v budúcnosti vyhnúť, aby to nemalo negatívny dopad na výsledky. Inak som s výkonmi chlapcov spokojný, robili mi radosť. Odmenou mi bola záverečná oslava postupu, na ktorej sme ešte viac utužili kolektív. Naše víťazstvo v súťaži bolo dominantné a neuniklo ani niektorým internetovým portálom, keď nás sledujú ako adeptov na rôzne európske rekordy v neporaziteľnosti alebo v počte strelených či inkasovaných gólov. Odohrali sme 27 víťazných majstrovských zápasov so skóre 133:12, a to k nám traja súperi nepricestovali, čo nám určite ubralo na ešte lepšom celkovom skóre. Naša neporaziteľnosť trvala aj počas prípravného obdobia, keď sme si zmerali sily s mužstvami hrajúcimi o dve až tri súťaže vyššie,“ pokračoval Michal Krajčovič.

Najlepším strelcom mužstva a aj celej súťaže sa stal Jozef Glos s 31 gólmi, no slušne mu sekundoval Marek Staško s 22 presnými zásahmi. Ďalšími oporami boli v defenzíve Paťo Szabo, Martin Krajčovič a Peter Valla, v ofenzíve zasa Michal Dadík, a keď nastúpil, priniesol do hry myšlienku a pokoj Cyril Stachura. Káder PFK tvorili v uplynulej sezóne zväčša skúsení harcovníci, ktorí prišli piešťanský futbal znovu pozdvihnúť na piedestál. Počas sezóny sa však v A-mužstve ukázali aj niektorí hráči z dorastu, ktorým by raz mala patriť budúcnosť.

„Za veľké pozitívum vnímam aj perfektnú spoluprácu s trénerom dorastu Martinom Javorkom, ktorý bol vždy maximálne ústretový a dopĺňal mi mužstvo na chýbajúcich postoch, za čo mu i takouto formou ďakujem. Mladí hráči Gula, Kusý, Miškech, Kunic i Olejník herne zapadli medzi skúsenejších futbalistov a zvýšili výkonnosť mužstva. Ukázali, že do budúcnosti môžu byť veľkým prínosom pre A-tím a byť lídrami PFK,“ priznal Michal Krajčovič.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 26, ktoré je v predaji od 4. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel