Ľ. Chudý: Máme na to byť vyššie

  • Šport / Futbal
  • 17. januára 2018, 08:19
  • Autor:Tomáš Horký

Futbalisti Veľkých Kostolian v štvrtej lige západ zatiaľ tápu. Jesenná časť im vôbec nevyšla podľa predstáv a zimujú na 14. priečke. Ambície mužstva boli rozhodne vyššie a my sme sa o prvej polovici sezóny porozprávali s trénerom Ľubomírom Chudým.

Štrnásta priečka zo šestnástich tímov nie je to, čo vo Veľkých Kostoľanoch od prvej polovice premiérovej sezóny v štvrtej lige očakávali. Zverenci Ľubomíra Chudého vyhrali z pätnástich zápasov len štyri, dvakrát remizovali a deväťkrát odchádzali z ihriska ako porazení. Dvanásť strelených gólov a 23 inkasovaných značí, že by sa mali zlepšiť v ofenzíve aj v obrane.
„S jesennou časťou sme veľmi nespokojní. Nebolo to dobré od funkcionárov, hráčov až po nás trénerov. V letných mesiacoch pred sezónou sme do toho nedali všetko a venovali sme sa všeličomu, len nie futbalu. Začali sme veľmi zle, potom sa nám podarilo v niekoľkých zápasoch bodovať, no po tesnej prehre s Bohunicami sa to zlomilo a už sme do konca jesene nedokázali zvíťaziť,“ začal svoje hodnotenie prvej polovice sezóny Ľ. Chudý.

Ľubomír Chudý, tréner V. Kostolian.

Veľké Kostoľany nastupujú v západnej časti štvrtej ligy po minuloročnom postupe prvý raz. Isto ide o kvalitnejšiu súťaž, no podľa trénera má jeho tím na viac aj v súťaži, kde je konkurencia silnejšia: „Určite má štvrtá liga lepšiu kvalitu. Naše postavenie v tabuľke však nie je o kvalite súťaže. Je to o nás. Rozhodne máme nato byť na vyšších priečkach. Musíme sa však zamyslieť sami nad sebou a začať poriadne pracovať.“
Po zimnom oddychu už vo Veľkých Kostoľanoch začali s prípravou na jarnú časť a chcú v nej spraviť všetko, aby boli na druhú polovicu sezónu riadne nachystaní. „Prípravu sme odštartovali v piatok 12. januára a celá sa uskutoční v domácich podmienkach. Budeme trénovať štyrikrát do týždňa a vždy odohráme jeden zápas za týždeň,“ uviedol na margo zimného drilu Ľ. Chudý, ktorý tiež prezradil, aké zmeny sa udiali v kádri v zimnom období. „Niektorí hráči odošli, naopak, prišli k nám navrátilci Čeliga a Janega a ďalšími posilami budú Dolinaj, Hlavatovič a Gabriš. V hre je ešte jeden hráč, ale toho zatiaľ menovať nebudem.“
Jarnú časť odštartujú Kostoľanci derby zápasom vo Vrbovom 13. marca. Čo teda bude cieľom do druhej polovice sezóny? „Musíme dbať na dôkladnú prípravu, aby sme sa nachystali na náročnú jarnú časť. V nej nás čakajú zaujímavé zápasy na domácej pôde s tímami z hornej polovice tabuľky, kde by sme radi spravili fanúšikom radosť, a takisto chceme voziť body aj zvonku a posunúť sa vyššie v tabuľke,“ zakončil kouč futbalistov TJ Družstevník.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava