Krakovany vybojovali v Kostoľanoch cennú remízu

  • Šport / Futbal
  • 19. apríla 2016, 14:37
  • Autor:th

V nedeľnom regionálnom šlágri piatej ligy privítali futbalisti Veľkých Kostolian súpera z Krakovian. V stretnutí 18. kola sa zrodila prekvapivá remíza 0:0, ktorá potešila najmä hosťujúcich Krakovancov.

Veľké Kostoľany boli jednoznačným favoritom. Hoci si vypracovali viacero šancí, napokon získali len bod za bezgólovú remízu. „Hostia sa snažili a boli nám nepríjemným súperom. My sme si vypracovali dosť šancí, no mali sme smolu na kopačkách a nepodarilo sa nám ich premeniť. Hostia boli v prvom dejstve trošku vysunutí, no po zmene strán sa zatiahli a ťažko sa nám cez nich presadzovalo. Keď sme sa dostali do šancí, nedokázali sme skórovať. Trafili sme aj žŕdku, no gól nepadol. Sú však aj také zápasy. Musíme sa dobre pripraviť a už sa tešíme na nasledujúce stretnutie,“ povedal tréner Veľkých Kostolian Ľubomír Chudý.

Naopak, so ziskom bodu bol spokojný kormidelník Krakovian Miloš Holán. Ten zverencom nastolil defenzívnu taktiku, ktorá sa napokon ukázala ako kľúčová a priviedla Krakovancov k cennej remíze. „Naša defenzívna hra slávila úspech. Vychádzali sme so zabezpečenej obrany, prehusťovali sme stred ihriska a boli sme zatiahnutí na vlastnej polovici. Hoci hostia mali prevahu a vypracovali si aj šance, my sme si dokázali udržať čisté konto. Išli sme si do Kostolian po bod a cieľ sme splnili,“ zhodnotil stretnutie M. Holán.

Krakovanom, bojujúcim o záchranu v súťaži, sa každý bodový zisk hodí. Hoci stretnutie príliš veľa futbalovej krásy neponúklo a diváci sa gólu nedočkali, z ihriska odchádzali šťastnejší. „Na zápas sme sa s chalanmi ako vždy poctivo pripravili, avšak k výsledku nám pomohlo aj šťastie. Hlavne v druhom polčase, keď nás súper zatlačil na našu polovicu a hral agresívnejšie. Držali sme sa však trénerových pokynov, čo nám dopomohlo k získaniu dôležitého bodu,“ priznal záložník Krakovian Denis Bojkovski.

■ Veľké Kostoľany – Krakovany 0:0

Zostavy – V. Kostoľany: Jamrich – Janega, D. Vavrinec, Mačica, Čeliga, Komadel, Grígel, Svítek, Virág, Filin, Prosnan (Š. Kollár, M. Velšic, F. Lopatka), Krakovany: O. Sedlák – Bukovčák, O. Holán, Ondrejka, M. Sedlák, Feranec, Bojkovski, P. Sedlák, Kališ, Kubran, Pavlovič (Toplanský, M. Jurda, P. Žilka)

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 19. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín