Hološko získal s FC Sydney majstrovský titul!

  • Šport / Futbal
  • 16. mája 2017, 15:11
  • Autor:th/fsa

Futbalista Filip Hološko zvíťazil s s FC Sydney vo finále play-off nad Melbourne Victory a jeho tím stal sa absolútnym šampiónom austrálskej A-League. Piešťanský rodák získal šiestu významnú kolektívnu trofej vo svojej úspešnej kariére. Po dvoch majstrovských tituloch v Česku s Libercom, jednom v Turecku s Besiktasom, dvoch prvenstvách s tým istým tímom v tureckom pohári sa v Austrálii stal držiteľom tzv. Double, keďže pri spanilej jazde so Sydney získal aj prestížnu Premier´s Plate určenú pre najlepší tím základnej časti.

F. Hološko v rozhovore pre svoju zastupiteľskú agentúru FSA Agency prezradil dojmy z uplynulej sezóny v Austrálii.

► Máte za sebou úspešnú sezónu, keď ste s FC Sydney získali víťazstvo v pohári a najnovšie aj majstrovský titul. Aké vo vás prevládajú pocity?

Som nesmierne šťastný, že sme sezónu dotiahli do úspešného konca. Vyhrať titul pred vlastnými fanúšikmi je niečo, na čo určite nikdy nezabudnem. Odohrali sme skvelú sezónu, vytvorili mnoho rekordov a po siedmich rokoch získali pre tento klub najprestížnejšiu trofej. Z tohto pohľadu môžem povedať, že je to jedna z najúspešnejších sezón v mojej kariére.

► Tituly ste zbierali v Čechách i v Turecku. Dá sa tento austrálsky s nimi nejako porovnať?
Všetko to boli veľké úspechy, ale porovnávať ich možno len ťažko. V Austrálii sa totiž hrá iným systémom ako v Európe. Hoci sme po dlhodobej súťaži boli neohrozene prví a získali takzvanú Premier´s Plate, o ten pravý titul sme ešte museli zabojovať v Grand Final. To je ako na majstrovstvách sveta – hráte na jeden zápas, a ak sa náhodou nepodarí, skončili ste. Bola to pre mňa nová skúsenosť a som veľmi rád, že mala šťastný koniec.

► Aké boli zápasy v Grand Final, teda semifinále proti Perthu a finále s Melbourne Victory?
Vďaka prvému miestu sme oba hrali doma, čo bolo našou výhodou. S Perthom sme po jednoznačnom priebehu vyhrali a mne sa podarilo streliť ôsmy gól sezóny. Finále bolo ťažšie, súper sa dobre pripravil a taktickou hrou sa nás snažil znervózniť, často kúskoval hru a dlho nám nedovolil dostať sa do hry. Po remíze 1:1 nasledovalo predĺženie, v ktorom sme mali aj kúsok šťastia, pretože Melbourne nastrelilo konštrukciu brány. V penaltovom rozstrele sa však usmialo šťastie na nás. Ako sa hovorí, prialo lepšiemu.

► Na finále nechýbali vaši najbližší, rodina i známi. Cítili ste ich podporu z hľadiska?
Samozrejme, bolo príjemné vidieť v hľadisku slovenskú vlajku. Pri oslavách som si ju požičal a tešil sa s rodinou i fanúšikmi. Zo Slovenska prišli za mnou rodičia. Nechcel som ich sklamať, nevedel som si predstaviť, že by sme na domácom štadióne nezískali titul. Nakoniec sa to podarilo. Veľkú radosť mali i moje dcérky Sophie a Claudie, samozrejme, aj manželka Adelka. Im všetkým patrí poďakovanie za podporu počas celého roka.

Filipa Hološka prišla do Austrálie na finále podporiť aj rodina.

► Ako vnímate dva roky v Austrálii z osobného hľadiska?
Iba pozitívne. Predovšetkým tento druhý ročník bol pre klub historický. Získali sme najviac bodov, dali najviac gólov, najmenej dostali a tak ďalej, skrátka, spravili sme mnoho rekordov. Klub sedem rokov čakal na tieto okamihy. Som hrdý a šťastný, že môžem byť ich súčasťou.

► Za dve sezóny ste zaznamenali 18 gólov a 10 asistencií. Spokojnosť s týmito číslami?
Myslím si, že z pozície krídelníka to nie je zlé. Ale ako sa hovorí, vždy je čo zlepšovať. Vlani som dal desať gólov, teraz osem. Menej presných zásahov mi zasa vykompenzoval tímový úspech, takže nemám sa prečo sťažovať.

► Sezóna sa skončila, aké sú vaše plány na najbližšie obdobie?

V prvom rade si chcem poriadne oddýchnuť, pretože to bol náročný ročník. Desať mesiacov som nebol na Slovensku, teším sa domov. Priletím asi o dva týždne. Potom budeme riešiť, čo ďalej. Aktuálna zmluva mi o mesiac končí, takže uvidíme.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 16. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava