Futsalista Směřička bol v Ostrave kapitánom reprezentácie do 21 rokov

  • Šport / Futbal
  • 3. marca 2015, 16:28
  • Autor:T. Horký

Futbalista OFK Trebatice a futsalista Dragonsu Podolie Martin Směřička sa počas víkendu 21.-22. februára zúčastnil so slovenskou futsalovou reprezentáciou do 21 rokov turnaja Ostrava Cup 2015. Mladý Pobedimčan mal tú česť viesť mužstvo ako kapitán a svojimi výbornými výkonmi pomohol slovenskému výberu k druhému miestu.

V prvý deň Ostrava Cupu prehrala reprezentácia s českým extraligistom FC Benago Praha 1:3, keď jej jediný gól strelil práve Směřička. V nasledujúcom stretnutí Slováci porazili SFC Ostrava 3:1 a hviezdou zápasu sa stal Směřička, ktorý zaznamenal dva góly. Slovenskí mladíci skončili v skupine na druhom mieste a v semifinále narazili na výber českej 2. ligy. Stretnutie sa skončilo v základnej hracej dobe 2:2 a rozhodnúť museli až penalty. V nich dokázali Slováci vyhrať 8:7 a postúpili do finále. Tam sa stretli s tímom Benago Zruč nad Sázavou (tretie mužstvo českej Chance futsalligy), no prehrali 1:2 a celkovo skončili na druhej priečke.
My sme požiadali M. Směřičku, aby čitateľom zhodnotil celý turnaj: „Som veľmi spokojný, keďže sme oproti minuloročnému piatemu miestu obsadili tentoraz druhé. Odohrali sme viacero kvalitných stretnutí, hlavne finále s Benagom Zruč nad Sázavou bolo veľmi zaujímavé. Hráči Benaga sú prevažne Brazílčania, Albánci doplnení českými reprezentantmi, a tak nám ukázali trošku iné ponímanie futsalu.“

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 3. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava