Futbalisti River Plate spomínali na krásne časy

  • Šport / Futbal
  • 14. októbra 2016, 08:27
  • Autor:P. Sedláček

Pri príležitosti tretieho výročia spomienky na Daniela Románka sa v poslednú septembrovú sobotu stretli bývalí hráči Mestskej piešťanskej futbalovej ligy (MPFL) z klubu River Plate. D. Románek patril k zakladajúcim členom mužstva. Opustil nás, bohužiaľ, predčasne po krátkej ťažkej chorobe vo veku 50 rokov v júli 2013.

Stretnutie sa nieslo tiež v znamení osláv a spomienok na 36. výročie založenia klubu River Plate. Ten vznikol v roku 1980, keď sa po prvý raz prihlásil do malého aj veľkého pohára, ktoré sa hrávali na ihriskách v parku a na Lide počas letných prestávok obidvoch mestských líg. „O rok neskôr sme sa už prihlásili do II. MPFL, ktorá sa hrávala na ihrisku na Makabei. Tu sme absolvovali sedem sezón a následne sa nám podarilo postúpiť do I. MPFL. Medzi najväčšie úspechy River Plate patrí druhé miesto v prvej lige v ročníku 1993/94, trikrát sme vyhrali Veľký piešťanský pohár, raz Oáza Cup a raz Kazačok Cup. Ani jeden z týchto turnajov dnes už, žiaľ, neexistuje a ihrisko na Lide pripomína skôr džungľu ako futbalový plácek, kde sa každú sobotu odohrávali nemilosrdné súboje, o ktorých sa viedli v pivárňach prifarbené historky do neskorých nočných hodín. Mužstvo River Plate zaniklo v roku 2007 z vekových, zdravotných či pracovných dôvodov,“ spomína jeden z členov klubu Ivan Románek.

Spomienka na D. Románka sa začala malým posedením v bufete Dino, po uvítacom prípitku sa hráči presunuli na neďaleké ihrisko hotela Harmony. „Tu sme odohrali priateľský‘ zápas, aj keď okoloidúci cyklisti tvrdili, že to až také priateľské nebolo. Ale každý, kto nás aspoň trošku pozná, dobre vie, že River bez trochu ‚hukotu‘ by nebol Riverom. Potom sme sa znovu presunuli k Dinovi, kde sa pri pivku, guláši, pagáčikoch, koláčikoch a nejakej tej slivovičke spomínalo na všetko možné, čo sme v histórii klubu zažili. Najstarším a podotýkam aj hrajúcim účastníkom bol nestarnúci 61-ročný Peter Molo, najmladšou osemmesačná Ela. Akcia sa vydarila a všetci veríme, že sa takto o rok v plnom zdraví znovu stretneme,“ zakončil I. Románek.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 11. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava