Filip Hološko na dva roky hráčom austrálskeho FC Sydney

  • Šport / Futbal
  • 20. júla 2015, 12:06
  • Autor:sita

Slovenský futbalový reprezentant Filip Hološko bude v kariére pokračovať v austrálskom klube FC Sydney, s ktorým podpísal dvojročný kontrakt. Informoval o tom oficiálny klubový web. F. Hološko nahradí v spomenutom klube Rakúšana Marca Janka, ktorý zamieril do FC Bazilej. V drese FC Sydney sa už v minulosti objavili slávne mená Dwight Yorke alebo Alessandro Del Piero. Slovenskou stopou z nedávnej minulosti je Karol Kisel, pripomenuli Austrálčania.

"Som nesmierne rád, že môžem oznámiť príchod Filipa Hološka, ktorý bude členom nášho klubu najbližšie dva roky. Tešíme sa, že ho začiatkom augusta privítame a veríme, že zohrá dôležitú úlohu na ceste za splnením nášho cieľa, ktorým je ligový titul. Sme radi, že sme tohto špecifického útočníka dokázali zabezpečiť pre nášho trénera Grahama Arnolda, ktorý už dlho túžil po podobnom type futbalistu," vyhlásil prezident klubu Scott Barlow.

"Filip je multifunkčný hráč, ktorý môže hrať kdekoľvek v ofenzívnej formácii. Do nášho tímu prináša množstvo medzinárodných skúseností, ktoré získal najmä v Turecku. Je to silný a rýchly hráč. Som si istý, že sa stane miláčikom fanúšikov v Sydney," zhodnotil novú posilu spomenutý kormidelník Graham Arnold.

Tridsaťjedenročný útočník či krídelník F. Hološko bol po skončení platnosti zmluvy v tureckom klube Besiktas Istanbul od 1. júla 2015 voľným hráčom. Predchádzajúcu sezónu strávil na hosťovaní v inom mužstve z krajiny "polmesiaca" Rizespore. Piešťansky rodák hral v seniorskej kariére aj za AS Trenčín, Slovan Liberec, Manisaspor a Istanbul Büyüksehir Belediyespor.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela