Energia Drahovčanov ostala niekde na muzike

  • Šport / Futbal
  • 28. augusta 2017, 10:06
  • Autor:Gabo Kopúnek

Počas víkendu žili Drahovce dedinským hudobným festivalom, čo sa zrejme podpísalo aj pod výkon miestneho futbalového družstva, ktoré na svojom trávniku privítalo v štvrtom kole šiestej ligy hráčov Zvončína.

Tí ešte minulú sezónu hrali piatu ligu, takže sa dal očakávať celkom zaujímavý zápas. Ďalším faktorom, ktorý ovplyvňoval stretnutie, bola horúčava, s ktorou sa však museli oba celky vyrovnať, a tiež to, že obaja tréneri nemali k dispozícii všetkých hráčov.
Drahovčania vstúpili do zápasu ofenzívne naladení a vytvorili si územnú prevahu. Už v 1. minúte mali možnosť kopať priamy kop, ale Nádaský ho rozohral na prvú žrď veľmi zle. Ďalší priamy kop rozohrávali z dobrej pozície o päť minút neskôr, ale Vančo trafil hneď prvého protihráča, čo mu stál v ceste. V 10. minúte Vančo ideálne prihrával Moravčíkovi do šestnástky, ale Honza dobre čítal hru a včas vybehol.

Ak sa aj domáci (v modrých dresoch) dostali k ohrozeniu bránky Zvončína, ich pokusy včas zlikvidoval brankár Honza.

Postupne sa hra vyrovnávala a k slovu sa dostávali aj hostia. Najskôr chybu Dusíka nepotrestal v úniku Bočko, no po sérii zlých rozohrávok domácich pred vlastnou šestnástkou sa v 19. minúte dostal k lopte Jankovič, ktorý mieril zo šestnástky presne a poslal loptu za Puterov chrbát – 0:1.
Domáci sa snažili o rýchle vyrovnanie a opäť na chvíľu zatlačili súpera pred jeho bránu. Zo série rohov však nevyťažili nič. Až v 25. minúte sa im naskytla šanca na vyrovnanie, keď Vančo rozohral nakrátko roh s Horúckom, ten mal dostatok času pripraviť si loptu na presný center, ktorý našiel hlavu Moravčíka. Jeho umiestnenú hlavičku pod brvno však Honza bravúrne vytlačil nad.
V súboji o loptu striedajúci Bednár (vľavo) a záložník hostí Bočko.

Hostia nečakane udreli v 37. minúte, keď po faule na polovici ihriska rozohral Kopčan priamy kop hneď na prvého spoluhráča Brečku, ktorý z dobrých 35 metrov preloboval na päťke vybehnutého Puteru – 0:2. O dve minúty neskôr sa do šance dostal agilný Brestovanský, ktorého zastavil diskutabilne odpískaný ofsajd. Do prestávky mohol tretí gól hostí dosiahnuť Dolinaj, ale jeho strela po krásnom prieniku cez dvoch protihráčov do šestnástky skončila na tyči.
Aj v druhom polčase diktovali hru futbalisti Zvončína a najmä robustný Dolinaj robil obrancom Drahoviec problémy. Ak sa do šestnástky nepretlačil sám, tak aspoň spoluhráčom servíroval loptu spoza nej. K jednej z nich sa v 58. minúte dostal Jankovič, no Putera bol tentoraz pri jeho strele pozorný. Domáci si vydýchli, až keď Dolinaja na ihrisku vystriedal subtílny Mihálik, ktorý v útoku veľa vody nenamútil. Ďalšie striedania hostí umožnili domácim zdvihnúť hlavy, ale nenašli v nich žiadne myšlienky, ako prekonať súperovu obranu. Jedinú príležitosť na skórovanie v druhom polčase si vypracovali opäť po rohu, ktorý Moravčík tentoraz poslal cez celú šestnástku na hlavu Poláčika. Jeho hlavička však preletela tesne mimo brány.
■ Drahovce – Zvončín 0:2 (0:2)
Góly: 19. Jankovič, 37. Brečka
Rozhodcovia: Kravárik, Kolena, žlté karty: Dusík, Moravčík – Kopčan, diváci: 200
Zostavy – OFK: Putera – Bihari, Dusík, Valla, Horúcka, Šúst (62. Bednár), Nádaský, Moravčík, Poláčik, Potrok, Vančo, TJ: Honza – Riško, Kopčan, Glasa, Bočko, Jankovič, Brestovanský, Zelenský, Backa (72. Ryšavý), Dolinaj (60. Mihálik), Brečka (87. Vandák)
Obranu Drahoviec neustále zamestnával strelec prvého gólu Jankovič.

VÝSLEDKY ŠIESTEJ LIGY


■ Krakovany – Križovany nad Dudváhom 3:2 (0:1)
Góly: 48., 50. a 57. Šurin – 4. Šiška, 79. Baláž
Zostava Krakovian: T. Holán – A. Holán, O. Holán, Kališ, Grivalský, Herceg, Feranec, Horváth, Šurin, Urban, Stolárik (Gajarský, Jančuš, Kľúčovský)
■ Červeník – Dolná Krupá 8:1 (3:1)
Góly: 5., 24. a 61. Nemec, 6. Krajčovič, 51., 63. a 86. Babic, 78. Kopúnek – 40. Štrbo
■ Zeleneč – Horná Krupá 0:4 (0:1)
Góly: 22. Šiška, 47. Gašparík, 65. Heteš (pen), 71. Boledovič
■ Cífer – Špačince 3:1 (1:0)
Góly: 15. Paštiak, 63. Slabý, 71. Fajkus – 78. Chudý
■ Koplotovce – Dechtice 2:8 (0:4)
Góly: 75. Daniš, 88. Čulák – 6. vlastný, 19. Chmero, 24. a 30. Kunka, 54. a 68. Maška (druhý z pen), 90. Srdoš
■ Zavar – Siladice 4:2 (2:1)
Góly: 21. a 77. Ďuriš, 26. Psota, 75. Tandlmayer – 9. Laurinec, 79. Sekereš

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava