Dubovanci ozbíjali Chtelničanov o tri body

  • Šport / Futbal
  • 9. augusta 2017, 07:17
  • Autor:gak, th

Aktuálny ročník VII. RUBBEX ligy sa začal v sobotu 5. augusta na trávniku v Chtelnici, kde domáci hráči privítali súpera z Dubovian. Napokon sa ukázali ako správni hostitelia, keďže súperovi darovali všetky body.

Hoci boli domáci papierovými favoritmi, boli to hráči Dubovian, ktorí už v prvej minúte zápasu pohrozili rýchlym útokom, keď sa k odrazenej lopte dostal Štefan Kollár, no v behu mieril nad chtelnickú bránu. Domáci odpovedali v 5. minúte, keď sa po osi Zemko-Hrčka dostala lopta k Bogorovi, ktorý rovnako mieril nad. Prvý gól stretnutia mohol padnúť už v 9. minúte, po rohu však nedokázal hosťujúci Š. Kollár loptu z päťky pretlačiť do sita. Ďalšiu príležitosť na skórovanie pripravil hosťom stopér Piešťanský, ktorého chybu za cenu žltej karty hasil Lukáčik, no z nariadeného priameho kopu z 20 metrov hostia vyprodukovali len slabú strelu do rúk Pavelského. Neistého Piešťanského vyzvŕtal v 15. minúte aj Matúš Lietavec, ale jeho strelu brankár vyrazil na ďalší roh.
Hostia boli v tejto časti hry aktívnejší, no Chtelničanov mohol posadiť na koňa v 26. minúte opäť Bogora, ale jeho tutovku dokázal brankár Tonkovič vyraziť na roh. Vzruch na ihrisko priniesli okamihy od 34. do 37. minúty, keď najskôr hosťujúci Dovičič vybojoval v rohu ihriska loptu, vnikol do šestnástky, no namiesto tvrdej strely sa len zbavil lopty placírkou do brankárovho náručia. O minútu neskôr to hostia skúšali z druhej strany a Lesaja v dobrej príležitosti aj za cenu faulu zastavil Lukáčik. Rozhodca Monček však situáciu videl inak a penalta sa nekopala. V 37. minúte už však nepresvedčivú hru domácej obrany potrestal Lesaj, keď z pravej strany vnikol do šestnástky a nechytateľne loptu zavesil pod brvno.
Po prestávke chceli Chtelničania čím skôr zmazať jednogólové manko, no v 50. minúte boli Bílik i Zemko na Bogorov center do šestnástky prikrátki. O tri minúty mohol vyrovnať skóre Hrčka, ktorému ideálne prihral Zamko, no z päťky mieril vedľa. Trest v podobe druhého gólu nenechal na seba dlho čakať. Hosťujúci Dovičič kopal v 56. minúte roh tak podivne, že lopta doskákala do šestnástky rovno na kopačky Ondreja Lietavca, ktorý prestrelil všetko pred sebou – 0:2. Tento gól posadil hostí na koňa a domácim sa ešte viac pozaväzovali nohy. Na trávniku sa začalo iskriť, no fauly sa nepískali, len sa trestali protesty hráčov. Toto rozladenie koncentrácie však vo svoj prospech využili hostia, ktorí sa dostali v 66. minúte na dostrel bránky domácich a Š. Kollár krížnou strelou pridal tretí gól Dubovian.
Zástavu domácich mohol z prachu zdvihnúť v 67. minúte Piešťanský, ale jeho dobre kopnutý priamy kop zo šestnástky rozvlnil iba bočné sito. Hostia sa zrejme uspokojili s výsledkom a poľavili v koncentrácii, čo domáci využili na súvislejší tlak, z ktorého v 76. minúte rezultoval ich jediný gól, ktorý po priamom kope dosiahol hlavou Bílik. Na viac už nemali síl, lebo ich poslednú šancu na zvrat spálil v 85. minúte Hrčka, ktorý po vniknutí do šestnástky strieľal priamo do brankára.
■ Chtelnica – Dubovany 1:3 (0:1)
Góly: 76. Bílik – 37. Lesaj, 56. O. Lietavec, 66. Š. Kollár
Rozhodovali: Monček – Ševčík, žlté karty: Lukáčik, Bolla – Kusý, Masarik, Lesaj, diváci: 100
Zostavy – Chtelnica: Pavelský – Lukáčik (59. Slabý), Bílik, Piešťanský, Melicher, Kurucz, Brisuda (75. Bolla), Bogora, Hrčka, Zemko, Dubovany: Tonkovič – M. Kollár, Boldiš, Kusý, M. Lietavec, Masarik, Š. Kollár, Strečanský, O. Lietavec (84. Lányi), Lesaj, Dovičič

Šiesta liga
■ Zavar – Drahovce 3:0 (0:0)
Góly: 83. Šiška, 86. Ďuriš, 89. Táčovský
Zostava Drahoviec: Putera – Zajac, Nádaský, Gabriš, Bihari, Moravčík, Dusík, Valla, Brezovský, D. Vančo, M. Vančo (Potrok, Bednár, Urban)
Drahovce pricestovali do Zavara v značnej oslabenom zložení, napriek tomu s víťazom minulej sezóny držali nerozhodný výsledok až do 83. minúty. Potom sa presadil Róbert Šiška, tri minúty na to zvýšil Ďuriš a v 89. minúte upravil na konečných 3:0 Táčovský.
■ Zvončín – Krakovany 5:3 (1:1)
Góly: 12. T. Jankovič, 76. Glasa, 81. a 89. Brestovanský, 85. Riško – 15., 55. a 75. Šurin
Zostava Krakovian: Haršáni – A. Holán, O. Holán, Kališ, Grivalský, Stolárik, Urban, Herceg, Feranec, I. Horváth, Šurin
Strhujúci záver mal zápas Zvončína s Krakovanmi. Domáci viedli po góle Jankovič, hostia potom otočili skóre hetrikom Šimona Šurina a v 75. minúte to vyzeralo na víťazstvo hostí i preto, že Brestovanský nepremenil penaltu. Lenže už v 76. minúte zavelil k veľkému obratu Glasa. V 81. minúte Brestovanský vyrovnal, zakrátko Riško poslal Zvončín do vedenia a v úplnom závere ešte Brestovanský pečatil na konečných 5:3.
Ostatné zápasy: Horná Krupá – Dolná Krupá 4:0 (2:0), góly: 20. Šiška, 27. Zaoral, 81. a 87. Ivanič, Majcichov – Leopoldov 4:1 (1:1), góly: 28. a 80. Zajíček, 76. vlastný, 83. Hoblík – 36. Pobjecký, Siladice – Koplotovce 4:3 (3:2), góly: 22. a 44. Laurinec, 28. Trnovec, 55. O. Sekereš – 10. a 47. Tajber, 31. Benson, Voderady – Špačince 2:1 (1:0), góly: 11. M. Dubovský, 82. Rosypál – 80. A. Adámek, Dechtice – Zeleneč 3:0 (2:0), góly: 39. R. Maška, 45. vlastný, 82. Sliva, Cífer – Červeník 4:3 (3:1), góly: 9. a 16. Tim. Tibenský, 23. Paštiak, 80. Gašparovič – 43. a 57. Stepanenko, 60. Krajčovič
Siedma liga

PFK NA ÚVOD ZDOLAL BOROVCE 4:0


Futbalisti PFK Piešťany vstúpili do súťažnej sezóny v siedmej lige víťazne. Domáce stretnutie s Borovcami zvládli bez väčších problémov, svojho súpera porazili 4:0. Dvomi gólmi sa blysol Jozef Glos. Skóre otvoril už v 10. minúte Glos a v 33. minúte zvýšil na 2:0 Martin Gula. Piešťanci hrali aktívne aj po zmene strán, svojho súpera prehrávali a odzrkadlilo sa to desať minút pred koncom stretnutia, keď presnou strelou zvýšil na 3:0 Kusý. Skóre ešte v závere vyšperkoval svojím druhým gólom Glos, ktorý premenil pokutový kop a upravil na konečných 4:0.
■ Piešťany – Borovce 4:0 (2:0)
Góly: 10. a 88. Glos (druhý z pen.), 33. Gula, 80. Kusý
Zostavy – Piešťany: Kunic – Rusnák, J. Stachura, Krajčovič, Valla, Kusý, C. Stachura, Glos, Doktor, Dadík, Gula (Pazderka, Potúček, Octa), Borovce: Valo – Marko Macháč, Ondrej Macháč, Peter Herceg, Šašo, Kapičák, Koprna, Péči, Moravčík, Kusý, Michalák (Tonkovič, Michal Macháč, Pavol Herceg)
■ Chtelnica – Dubovany 1:3 (0:1)
■ Prašník – Moravany nad Váhom 0:2 (0:0)
Góly: 65. L. Miklovič, 74. Ľ. Miklovič
Zostavy – Prašník: Líška – Kubík, Žilka, Kazík, R. Bielik, O. Bielik, Balcír, Spál, Konkuš, Gyürke, Žažo (Pašmík, Nykodem, Nižňanský), Moravany: Lamini – I. Jánošík, J. Jánošík, L. Miklovič, Ľ. Miklovič, Miškerník, Strnisko, Hrnčiar, Prištic, Jenčík, Branislav Števík (Dávidek)
■ Madunice – Pečeňady 2:0 (2:0)
Góly: 12. a 14. Dananai
Červené karty: 90. Polák (Madunice) – 76. Daniška, 89. Antal (Pečeňady)
Zostavy – Madunice: Miník – Žuffa, Hargaš, Mesároš, J. Kabát, M. Kabát, Polák, Barkoci, Dananai, Dzuro, Rak (Javor, Pisarik, Bojaj), Pečeňady: Rybanský – Durdy, Ščasnovič, Antal, Izakovič, Gula, Mitošinka, Chudý, Karaba, Viliam Daniška, Zubčák (Jankovič, Žák, Kaľuha, Ondrášik)
■ Kľačany – Veselé 1:1 (0:0)
Góly: 70. Súľovský – 90. Jurda
Zostava Veselého: Ševečka – Urban, Rácz, Hrnčiar, Valíček, Jurda, Bašovský, Bokor, Tomáš Michalčík, Klúčovský, Chudý (Brucháč, M. Krajčo, D. Krajčo, Bartovic)
■ Piešťany – Borovce 4:0 (2:0)
■ Trakovice – Dolný Lopašov 1:0 (1:0)
Gól: 22. P. Kubiš
Červená karta: 31. T. Zemko (D. Lopašov)
Zostava D. Lopašova: Kúdela – Gula, Braniša, Buchel, Tomáš Zemko, Mário Beblavý, Bílik, Tomáš Zemko, Vrbovský, Jarábik, Macko (Reško, Cibrín, Čerňanský, Lenghart)
■ Ostrov – Bojničky 1:2 (0:2)
Góly: 66. Lukáč – 2. A. Kubiček, 9. Ľ. Kabát
Zostava Ostrova: Hajdín – Valo, Legiň, Kantek, Bojkovski, Jankech, Kabát, Bartoš, Lukáč, Urbánek, Holán (Bečarevič, Gagorík, M. Svetlík)
■ Šípkové – Ratnovce 2:0 (0:0)
Góly: 56. a 78. Žák
Zostavy – Šípkové: Bielik – Hanuliak, Obuch, Oška, Šalát, Kubík, Koyš, Žák, Kolník, Kimerling, Puvák (Držík, Puvák), Ratnovce: Budka – Marek Bílik, Petrík, Pavlovič, M. Paulovič, Pulman, Bartko, Kopal, Blaško, Burzík, O. Paulovič (Geschwandtner)
Ôsma liga
■ Šterusy – Kočín-Lančár 2:1 (0:1)
Góly: 78. Duchaj, 90. Žilka – 12. Čížik
Zostavy – Šterusy: Líška – M. Madunický, Nesteš, M. Madunický, Nosko, Strapatý, Duchaj, Slabý, Kriško, Sereda, Žilka (M. Nesteš, Kováč, Hamšík), Kočín-Lančár: Varačka – Vrbovský, Kochajda, Reško, Kalaš, Hruška, Tokoš, Žažo, Holícky, Čížik, Kimmerling (Púdela, Kubiš, Bílik)
■ Banka – Malženice „B“ 1:0 (0:0)
Gól: 61. Belan
Zostava Banky: Halász – Babiš, L. Šnajdar, Rusnák, S. Šnajdar, Belan, Galaba, Švikruha, Mojzeš, Boltun, Kopp (Klampár, Žec, Seman)
■ Dolné Trhovište – Sokolovce 2:8 (1:3)
Góly: 16. Baraniak, 56. Polakovič – 25. Jašík, 30. Belica, 45. a 58. Javorka, 47. T. Pavlovič, 49. Stredák, 62. a 89. P. Pavlovič
Zostava Sokoloviec: Stanko – T. Pavlovič, P. Pavlovič, Jašík, Stredák, Karaba, Bucko, Korvín, Homola, Belica, Javorka (Pavlíček, Fides, Fano)
Ostatné zápasy: Šulekovo – Pastuchov 3:2 (0:2), góly: 49. a 69. Cícer, 76. Kolony – 26. Dian, 35. Andrej Kollár, Nižná – Žlkovce 0:3 kontumačne, domáci totiž nedokázali zložiť dostatočný počet hráčov, aby odohrali duel.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel