Drahovce už vedú o päť bodov, Pečeňady využili zaváhanie Maduníc a Boroviec

  • Šport / Futbal
  • 11. mája 2015, 08:48
  • Autor:T. Horký

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším jarným kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy, ktoré ukázali že záver jarnej časti ešte bude zaujímavý. Trebatice nadelili päť gólov Šaštínu- Stráže, Drahovce porazili Zeleneč a na prvom mieste už majú päťbodový náskok, Borovce a Madunice zaváhali a Pečeňady sa na nich dotiahli a boj o prvé miesto v oblastnej súťaži ešte bude zaujímavý.

Piata liga



Spartak Šaštín – Stráže – Trebatice 0:5 (0:2)
Trebatice potvrdili úlohu favorita a v zápase od začiatku diktovali tempo. Prvý polčas už vyhrali 2:0, keď sa najskôr presadil z penalty Chebeň a potom skóroval Kirka. Po zmene strán pridali hostia v ďalšie tri góly z kopačiek Halása, Kotulu a Směřičku a vyhrali tak 5:0.
Góly: Chebeň , Kirka, Halás, Kotula, Směřička
Zostava Trebatíc: Veselý – Kapusta, Zemko, Chebeň, Herceg, Vlado, Líška, Halás, Směřička, Kirka, Zelenay (Kotula, Šimor, Konkuš)
 
Malženice – Krakovany 6:0 (1:0)
Krakovany cestovali k vedúcemu celku z Malženíc a hoci po prvom polčase prehrávali len 0:1, v druhom dejstve totálne odpadli a Malženice piatimi gólmi Krakovancom nadelili debakel 6:0 a potvrdili svoje postavenie v tabuľke.
Góly: T. Sedlák 3, Buchanec, Braniša, Hutár
Zostava Krakovian: Valovič – M. Sedlák, Kubran, Ondrejka, P. Sedlák, Kališ, Koyš, Netsch, Pavlovič, Bukovčák, O. Sedlák (Jurda, Jančuš, Pichler)
 
Borský Mikuláš – Veľké Kostoľany 0:3 (0:2)
Kostolanci odohrali v Borskom Mikuláši výborný zápas a svoje víťazstvo si zabezpečili prakticky už v prvom dejstve, keď sa najskôr v 20. min presadil Balón a tesne pred polčasom zvyšoval na 2:0 Strečanský. V závere druhého dejstva ešte pečatil na konečných 3:0 pre Kostoľany Janega.
Góly: Balón, Strečanský, Janega
Zostava V. Kostolian: Jamrich – Čeliga, Poburský, Balón, Mačica, Strečanský, Janega, Lesaj, Janíček, Valla, Grígel (Modrovič, Prosnan)

Oblastné majstrovstvá



Veľké Orvište – Dolná Krupá 4:3 (3:2)
Domáci potvrdili streleckú formu z posledných zápasov a už v prvom dejstve sa trikrát presadili – dvakrát skóroval Paulovič a raz Vavrinec. Hostia však tiež moc nezaostávali a dali dva góly. Po prestávke pridal svoj druhý gól Vavrinec a pečatil tak na konečných 4:2.
Góly: P. Pavlovič a R. Vavrinec po 2– Taranda 2, P. Bohunický
Zostava V. Orvišťa: Budka – Doktor, J. Vavrinec, R. Vavrinec, Belica, P. Pavlovič, Jánošík, Zsolnay, Bucko, Šiška, Stolárik (Kriho, Mišík, Bartko)

Drahovce – Zeleneč 3:1 (1:0)
Drahovčania vyhrali v domácom stretnutí proti Zelenču 3:1 a nakoľko Leopoldov prehral, majú na prvom mieste päťbodový náskok. Za domácich sa najskôr v prvom polčase presadil Šerjeník, no po prestávke vyrovnal Ujlaky. V závere zápasu však najskôr skóroval Karaba a v 86. min premenil pokutový kop Zajac.  
Góly: Šerjeník, Karaba, Zajac – Ujlaky
Zostava Drahoviec: Paulovič – Šerjeník, Michálek, Oríšek, Horúcka, Zajac, Vančo, Karaba, Nádaský, Poláčik, Gabriš (Valla, Bihári, Kosa)

Oblastná súťaž sk. B



Veselé – Šípkové 4:1 (1:0)
Veselčania šli do vedenia v 42. min gólom Bartovica, no po nástupe na druhý polčas vyrovnal Strecký. Potom sa však presadili domáci Jurda, Lesay a Krajčo, čím zabezpečili svojmu tímu výhru 4:1.
Góly: Bartovic, Jurda, Lesay, Krajčo – Strecký
Zostavy – Veselé: Ševečka – Michalčík, Duračka, Bartovic, Strecký, Jurda, Masár, Dadík,Krajčo, Bokor, Klúčovský (Lesay, Konček),
Šípkové: B. Líška – L. Oška, M. Líška, Strecký, T. Balcír, M. Balcír, P. Ilenčík, I. Ilenčík, Žilka, Hanuliak, Nižňanský (Gvidz, R. Oška)
 
Chtelnica – Ratnovce 3:0 (1:0)
Chtelnica viedla  po prvom polčase 1:0, keď sa presadil Gába. Po zmene strán sa ešte presadili domáci Tomáška a Hrčka. Ratnovce navyše dohrávali od 76. min bez vylúčeného M. Piačku.
Góly: Gába, Tomáška, Hrčka
Zostavy – Chtelnica: P. Piačka – Melicher, Bílik, Čížik, Piešťanský, Cibrín, Gába, M. Piačka, Tomáška, Zemko, Hrčka (Galba),
Ratnovce: Križna – Petrík, Pulman, Kútny, Stachura, Stolárik, Kalaba, Paulovič, Šiška, Vetrík, Pavlovič (Bírešík)
 
Dolný Lopašov – Kľačany 3:0 (2:0)
Lopašovčania potvrdili dobrú formu z jarnej časti už po polčase viedli 2:0 po góloch Beblavého a Hornáka. Ten sa navyše presadil aj po prestávke a pečatil tak na konečných 3:0.
Góly: Hornák 2, Beblavý
Zostava D. Lopašova: Pavelský – Braniša, Masárik, Gula, Mačica, Beblavý, Hornák, Lukáč, Vrbovský, Tomiš, Buchel (Otajovič, Kabela)
 
Borovce – Prašník 1:1 (1:1)
Favorit z Boroviec nečakane zakopol na domácej pôde s Prašníkom a prišiel o dva dôležité body. Hoci sa Borovce presadili už v siedmej minúte zásluhou Koprnu, ešte pred polčasom vyrovnal Bielik. Nakoľko sa po zmene strán už nepresadilo ani jedno z mužstiev, mužstvá si podelili body.
Góly: Koprna – R. Bielik
Zostavy – Borovce: D. Jankech – Búš, Šašo, Koprna, Kapičák, Dubovský, Péči, M. Jankech, Herceg, Macháč, Urban (Baraczka),
Prašník: Holán – Nykodem, Klein, Žažo, Adamec, O. Bielik, Mil. Kazík, Bielik, Kubík, Kabát, Michálik (Kurňavka, Gyűrke, Mich. Kazík)
 
Trakovice – Madunice 2:2 (1:1)
Madunice podobne zakopli ako Borovce a v Trakoviciach prišli rovnako o dva body. Oba polčasy sa skončili remízou 1:1 a nakoniec si mužstvá podelili body za remízu 2:2. Za hostí sa dvakrát presadil Chalány.
Góly: Chudý, Radošovský – J. Chalány 2
Zostava Maduníc: Miník – Zachar, Vavrinec, Potrok, Hargaš, J. Kabát, Mesároš, Rusnáčik, Chalány, Horváth, M. Kabát (Rybárik, Bojaj)
 
Ostrov – Pečeňady 3:5 (2:1)
Pečeňady využili zaváhanie Boroviec a Maduníc a po víťazstve 5:3 nad Ostrovom sa dostali na druhé miesto tabuľky za Madunice a ešte môžu zamiešať karty. Ostrov však vyhrával po prvom polčase 2:1, no hostia odohrali výborné druhé dejstvo a štyrmi gólmi rozhodli o svojom víťazstve.
Góly: Bojkovski, Holán, Klasovitý – Holiš 2, vlastný, Zubčák, Ondrášik,
Zostavy – Ostrov: Ľ. Valo – Chochula, Klasovitý, D. Valo, B. Svetlík, Lukáč, Bojkovski, Legiň, Holán, Regina, Mitošinka (Urbánek, A. Svetlík, Braško),
Pečeňady: Vidlička – Lužák, Mitošinka, Durdy, Adamčík, Zubčák, Holiš, Pekarovič, Ondrášik, Jankovič, Miškolci (Karaba, Chudý)

Bojničky – Banka 0:2 (0:0)
Po bezgólovom prvom dejstve sa po zmene strán presadila dvakrát Banka zásluhou Samuhela a Kusého a zabezpečila si tak tri body za víťazstvo 2:0.
Góly: Samuhel, Kusý
Zostava Banky: Krajčech – Michalák, Varga, Vajsábel, Kantek, Kusý, Belan, Bogora, Lulovič, Samuhel, Menyhért (Chalás)
 
Dolné Trhovište – Dubovany 2:0 (0:0)
Dubovanci zaváhali v D. Trhovišti a po bezgólovom prvom dejstve sa rozhodlo behom dvoch minút na v 70. a 72. minúte, keď skórovali domáci Haban a Štajer a pripravili hostí o všetky body.
Góly: Haban, Šajter
Zostava Dubovian: Cesnek – Pastorek, Kusý, Kollár, Nizner, Š. Strečanský, Konečný, M. Strečanský, Vozár, Brucháč, Masarik (O. Lietavec, Vrbík, M. Lietavec)

III. trieda sk. B



Pastuchov – Moravany 4:1 (0:1)
Moravanci nastúpili na zápas len s desiatimi hráčmi, no napriek tomu vyhrali prvý polčas 1:0 po góle Zsolnaya. V druhom dejstve však už mali viac z hry domáci a štyrmi gólmi otočili stav a vyhrali 4:1. Hetrikom sa prezentoval Koutný.
Góly: Koutný 3, Oravec – Zsolnay
Zostava Moravian: Lamini – Hrebík, Davídek, Števík, Zsolnay, Topolčáni, Sulák, Štefanec, Šilhan, Konečný

Otrokovce – Nižná 2:0 (1:0)
Nižná prehrávala po polhodine 0:1 a tak skončil aj prvý polčas. Hostia navyše prišli o vylúčeného Benedikovič v 64. min a ponúknutý výhodu domáci využili k streleniu druhého gólu v závere zápasu.
Góly: Halas, Antal
Zostava Nižnej: M. Dekan – T. Dekan, Horváth, Magnus, Kosmál, E. Šimkovič, Blanár, Michalička, Benedikovič, Janega, Velšic
 
Sokolovce – Šterusy 0:1 (0:0)
Po bezgólovom prvom polčase sa rozhodlo až v samom závere zápasu, keď o víťazstve Šterús rozhodol v 84. min Sereda. Hostia navyše hrali od 54. min bez vylúčeného Žilku.
Gól: 84. Sereda
Zostavy – Sokolovce: Fano – Velič, Korvín, P. Fano, Turan, Jašík, Kudláč, Pat. Vido, Stredák, Pav. Vido (Polák),
Šterusy: Palkech – L. Žilka, Rechtorík, Madunický, Strapatý, Brezina, Grivalský, Gajdošík, Jankovič, Sereda, D. Žilka (Dovičič)
 
Kočín–Lančár – Koplotovce 1:3 (0:2)
Hostia viedli už po 18. minútach 2:0, keď sa presadili Kováč s Minárikom. Druhý menovaný pridal v druhom dejstve aj svoj druhý gól. Za domácich už len v závere znižovali Pavlíček.
Góly: Pavlíček – Minárik 2, Kováč
Zostava Kočína-Lančára: Varačka – Knobloch, Rechtorík, Kunic, Bobček, Hruška, Vrbovský, Pavlíček, Orihel, Holícky, Surový (Reško)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 12. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava