Ďalšie vysoké víťazstvo PFK

  • Šport / Futbal
  • 24. októbra 2016, 21:03
  • Autor:ts

Futbalisti PFK Piešťany v 12. kole ôsmej ligy privítali na domácej pôde Merašice. Potvrdili pozíciu lídra súťaže a svojho súpera jednoznačne prestrieľali v pomere 7:1.

Od úvodu zápasu bolo zrejmé, že všetky body zostanú v Piešťanoch. Domáci zatlačili hostí pred vlastnú bránu a vytvárali si množstvo šancí. Prvú využil v 6. minúte Glos, v 8. min svietilo na ukazovateli skóre už 2:0, keď si po rohovom kope usmernil loptu do vlastnej siete hosťujúci obranca Minárik. V 22. min bolo 3:0 – to sa prvýkrát presadil zvnútra šestnástky Staško. Hostia podnikali ojedinelé protiútoky, no pri jednom z nich sa im podarilo skórovať aj vďaka nešťastnému teču domáceho Maťa Javorku ml. Do polčasu pridali futbalisti PFK ešte jeden gól, keď sa z priameho kopu premiérovo v tejto sezóne trafil Krajčovič.

V druhom polčase sa tempo hry znížilo, no šance domácich sa rodili aj naďalej, ale tí vinou nepresností v koncovke svoje strely posielali buď mimo brány, alebo triafali brankára Pogádyho a dvakrát nastrelili žrď. V 54. min sa opäť premiérovo presadil Horňanský a v 58. min skóroval hlavou Ján Stachura. Zverenci Michala Krajčoviča potom ponúkli niekoľko možností aj hosťom, no tí svoje šance nepremenili. Skóre uzavrel v 89. min svojím druhým gólom v zápase Staško, ktorý je s 13 gólmi druhý najlepší strelec súťaže za spoluhráčom Glosom, ten má na konte 14 presných zásahov.

V sobotu hráči PFK cestujú do Horných Otrokoviec a posledný jesenný zápas odohrajú v nedeľu 6. novembra na vlastnom ihrisku proti Kočínu-Lančáru.

Michal Krajčovič, tréner PFK: „Podali sme len priemerný výkon, no stačilo to na vysoké víťazstvo. Chýbalo nám viacero hráčov, ktorí sú nosičmi vyššej kvality, a bolo to na hre cítiť. Dnes sa prejavila aj veľká miera hernej nedisciplinovanosti u niektorých hráčov, z ktorej pramenili príležitosti pre súpera.“

Zostava PFK: Olejník – Javorka ml. (46. Octa), Javorka st., J. Stachura, Krajčovič – Prištic, Sýkora, C. Stachura (60. Kryštof), Horňanský – Glos, Staško 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj