C. Stachura: Pozitívny impulz prišiel po víťazstve v Trenčíne

  • Šport / Futbal
  • 4. februára 2017, 20:16
  • Autor:mb/th

Mladší žiaci PFK Piešťany skončili jesennú časť sezóny na 11. mieste, keď získali 23 bodov pri siedmich víťazstvách, dvoch remízach a ôsmich prehrách s aktívnom skóre 52:39. Výkony mladých futbalistov zhodnotil ich tréner a zároveň športový riaditeľ klubu Cyril Stachura.

Spokojnosť s účasťou na tréningoch

„Pred začiatkom súťažného ročníka sme si stanovili niekoľko cieľov. Prvým a základným bola tvorba družstva, keďže v minulom ročníku sa na zápasy schádzal minimálny počet hráčov. Tu sa nám podaril veľký pokrok, keďže v kádri sme mali ku koncu jesennej časti až 28 hráčov. Ďalším cieľom bolo, aby sme boli konkurencieschopní, pretože v minulej sezóne sme skončili poslední so ziskom šiestich bodov. To sa nám celkom darilo, lebo aj v stretnutiach, ktoré neboli pre nás výsledkovo úspešné, sme lacno kožu nepredali. Pre trénera je veľmi dôležitá účasť hráčov na tréningoch a tu, až na dovolenkové obdobie, môžem vysloviť spokojnosť. Pravidelne chodilo okolo dvadsať hráčov, čo je veľmi dobrá účasť. Horšie to je už s koncentráciou niektorých hráčov na tréningoch. Tu nás čaká ešte dosť roboty aj preto, lebo v tejto vekovej kategórii je prioritný osobnostný rast hráča na úkor výsledkov,“ uviedol tréner.

Impulz prišiel po výhre nad veľkým favoritom

Čo sa týka jednotlivých zápasov, Piešťanci začali prehrami v Galante a doma so Šaľou. „Pozitívny impulz pre našich hráčov prišiel v treťom kole, keď sme dokázali vyhrať na pôde veľkého favorita AS Trenčín. Vtedy sa chlapci presvedčili, že hrať a vyhrať môžu nad každým družstvom. Po vysokom víťazstve v Seredi sme odohrali dve vyrovnané stretnutia s kvalitnými tímami Nových Zámkov a Lokomotívy Trnava. Jediný zápas, v ktorom bol súper dominantnejší, sme odohrali v Dubnici. Potom až do konca súťaže nasledovali kolísavé výsledky, keď výhra striedala prehru. Veľkú smolu sme mali hlavne v dvoch domácich súbojoch s Trebaticami a Komárnom. V oboch sme boli viac ako vyrovnaným súperom, ale v posledných sekundách sme inkasovali a prehrali. Koniec sezóny nás zastihol v dobrej športovej forme a susedov v tabuľke, Topoľčany a Partizánske, sme jednoznačne zdolali. Dobré výkony počas jesennej časti podávali hráči, ktorí tvorili kostru družstva – Maliga, Hlavatý, Rusnák, Labat, Daňhel, ku ktorým sa pridali dobrými výkonmi aj iní hráči,“ povedal C. Stachura.

Tréner mladších žiakov Cyril Stachura.

Myslenie hráčov zmenili čiastočne

V zápasoch, ale aj v tréningových jednotkách sa mladší žiaci snažili, aby hra alebo tréning mali tempo, dynamiku. „Nie vždy sa nám to darilo, preto bolo potrebné zmeniť myslenie hráčov, čo sa nám u niektorých podarilo, s inými treba pracovať viac individuálne. Preto aj tréningy boli zamerané v prevažnej miere na individuálny výkon hráča,“ skonštatoval kouč mladších žiakov.

Treba zlepšiť kondíciu a dynamiku techniky

„Do jarnej časti potrebujeme zlepšiť fyzickú pripravenosť hráčov, nakoľko väčšinu čaká prechod na veľké ihrisko. Takisto potrebujeme napredovať v dynamickej technike, čiže rýchlejšej práci s loptou, ktorá je alfou a omegou futbalu. Naši hráči majú vytvorené veľmi dobré podmienky, aby napredovali, robili radosť sebe, svojím blízkym a v neposlednom rade klubu PFK Piešťany, ktorý im tieto podmienky vytvára,“ dodal C. Stachura.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 31. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava