Borovce a Drahovce postupujú, Trebaticiam to opäť nevyšlo

  • Šport / Futbal
  • 8. júna 2015, 08:31
  • Autor:T. Horký

Regionálne futbalové súťaže mali na programe predposledné jarné kolo a vo veľa zápasoch išlo o všetko. V šlágri kola prehrali Trebatice v Malženiciach a definitívne prišli o šancu postúpiť. Naopak Drahovce v oblastných majstrovstvách a Borovce v oblastnej súťaže potvrdili svoju dominanciu a kolo pred koncom sezóny si zabezpečili postupy do vyšších súťaží.

Piata liga



Malženice – Trebatice 2:0 (0:0)
V šlágri jari, ktorý sledovalo 1500 divákov bol priebeh zápasu veľmi zaujímavý. Zo začiatku boli lepší Trebatičania a už v 5. min sa po štandardnej situácii presadili, no rozhodca gól neuznal pre ofsajd. Neskôr podržal hostí brankár Veselý, ktorý sa prezentoval do polčasu dôležitými zákrokmi. Po prestávke to skúšal z diaľky hosťujúci Kotula, no mieril vedľa. Prvý gól padol v 60. min, keď rozhodca nariadil proti Trebaticiam penaltu a tú Braniša premenil – 1:0. Ten istý hráč sa mohol presadiť aj neskôr, no mieril do brvna. V 71. min sa individuálne presadil domáci Gerši a zvýšil na konečných 2:0. Malženice si tak zaistili postup do štvrtej ligy.
Góly: Braniša, Gerši
Zostava Trebatíc: Veselý – Kapusta (83. Zemko), Vlado, Chebeň, Herceg – Líška, Halás, Směřička, Kotula (61. Klačman) – Zelenay (83. Kurinec), Kirka

Moravský Svätý Ján – Veľké Kostoľany 0:3 (0:1)
Kostolanci predviedli na ihrisku súpera výborný výkon a už po prvom dejstve viedli gólom Lesaja 1:0. Po prestávke sa ešte presadili Janíček a Grígel a potvrdili tak víťazstvo Kostolian 3:0.
Góly: Lesay, Janíček, Grígel
Zostava V. Kostolian: Jamrich – Čeliga, Lesaj, Balón, Mačica, Strečanský, Gula, Janega, Janíček, Valla, Grígel (Prosnan, Boldiš, Modrovič)

Oblastné majstrovstvá


Drahovce – Majcichov 3:1 (1:0)
Futbalisti Drahoviec dokonali svoj postup do piatej ligy, keď v predposlednom kole zdolali Majcichov 3:1. Najskôr sa presadil Vančo, no po prestávke vyrovnal Železník. V 76. min fauoval hosťujúci Susko jedného z domácich a nariadený pokutový kop premenil Zajac. V závere zápasu ešte dostali červenú kartu Marušic a Pecháček, no v 87. min pečatil skóre svojim druhým gólom v zápase Vančo.
Góly: Vančo 2, Zajac  – Železník
Zostavy – Drahovce: Paulovič – Šerjeník, Michálek, Horúcka, Zajac, Vančo, Marušic, Karaba, Švikruha, Nádaský, Poláčik (Rusnák, Bihari, J. Brezovský)

Veľké Orvište – Dvorníky 2:1 (2:1)
V Orvišti padli všetky góly už v prvom polčase, keď sa najskôr presadil hosťujúci Majerník, no v 28. min vyrovnal z penalty Pavlovič. Tesne pred koncom prvého polčasu strelil víťazný gól domácich Belica.
Góly: P. Pavlovič, Belica – Majerník
Zostava V. Orvišťa: Budka – P. Pavlovič, Bucko, Belica, T. Pavlovič, Šiška, Doktor, Bartošek, J. Vavrinec, Jánošík, Horváth (Mat. Vavrinec, Stolárik)

Kľačany – Šípkové 8:0 (4:0)
Futbalisti Šípkového sa v Kľačanoch príliš nepredviedli a schytali riadny debakel 0:8, keď v oboch polčasoch inkasovali po štyri góly.
Góly: Slamka a Gula po 2, Srnka, V. Ďuriš, Köplinger, Vejčík
Zostava Šípkového: Líška – Oška, Tomáš Balcír, Šalát, Marian Balcír, Strecký, Žilka, Kusý, Držík, Lago, Gvizd
 
Borovce – Dubovany 5:3 (3:0)
Borovčania pristúpili k zápasu zodpovedne a už po prvom dejstve bolo viacmenej rozhodnuté, keď sa presadili trikrát zásluhou Hercega, Urbana a Macháča. Dubovanci však zápas trošku zdramatizovali, keď sa po prestávke trikrát presadili, no za domácich ešte skórovali Jankech a druhý gól strelil aj Urban. Borovce sa tak po víťazsve 5:3 stali šampiónmi oblastnej súťaže a postupujú do oblastných majstrovstiev.
Góly: Urban 2, Herceg, O. Macháč, M. Jankech, Urban – Konečný, Vrbík, Lietavec
Zostavy – Borovce: Galbavý – Búš, Baraczka, Šašo, Kapičák, Dubovský, Péči, Jankech, Herceg, Macháč, Urban (Tonkovič, Radošinský, P. Jankech),
Dubovany: Cesnek – Vozár, Kusý, Kollár, Vrbík, Šimon Strečanský, Lietavec, Konečný, Martin Strečanský, Bubák, Mačica
 
Veselé – Madunice 6:3 (1:2)
Gólové hody boli vidieť aj vo Veselom. Domáci síce prehrávali po prvom polčase 1:2, no po prestávke sa im začalo strelecky dariť a piatimi gólmi rozhodli o svojom víťazstve 6:3.
Góly: Klúčovský a D. Krajčo po 2, Masár, Valíček – Kabát, Chalány
Zostavy – Veselé: Ševečka – Duračka, Bartovic, Konček, Michalčík, Masár, Strecký, Denis Krajčo, Dadík, Matúš Krajčo, Klúčovský (Lesay, Ondriga, Valíček),
Madunice: Miník – Zachar, Vavrinec, Potrok, Hargaš, Mesároš, Rusnáčik, Kabát, Chalány, Sedláčik, Horváth (Hyben, Bojaj)
 
Ratnovce – Prašník 3:2 (1:1)
Prvý polčas sa skončil remízou 1:1, no po prestávke sa viac darilo domácim, ktorí gólmi Kútneho a Petríka šli do vedenia 3.1. V závere už len znížil na 2:3 Kazík gólom z penalty.
Góly: Šiška, Kútny, Petrík – Nykodem, Milan Kazík
Zostavy – Ratnovce:
Lazový – Kútny, Kalaba, Paulovič, Stachura, Bílik, Vetrík, Petrík, Brezovan, Šiška, Pulman (Lisák, Boďo, Žák)
Prašník: Holán – Nykodem, Klein, Adamec, Milan Kazík, Michal Kazík, Konkúš, Kabát, Pašmík, Kurňavka, Bielik (Obuch)
 
Dolný Lopašov – Banka 3:0 (0:0)
Po bezgólovom prvom dejstve sa začali presadzovať domáci po zmene strán, Raz skóroval Kubiš a dvomi gólmi sa blysol Hornák. Lopašov tak zvíťazil bez problémov 3:0.
Góly: Hornák 2, Kubiš
Zostavy – D. Lopašov: Pavelský – Masárik, Beblavý, Hornák, Buchel, Lukáč, Vrbovský, Gula, Tomiš, Mačica, Braniša (Kubiš, Lenghart, Chnápko),
Banka: Babiš – Benko, Mahrek, Slabý, Varga, Belan, Štefan Samuhel, Lulovič, Menyhért, Andrej Samuhel, Pazderka (Šnajdar, Chalás)
 
Chtelnica – Pečeňady 4:0 (3:0)
Domáci si napravili reputáciu po minulotýždňovom debakli a svojho súpera prestrieľali už v prvom polčase, keď po 17. Minútach už viedli 3:0. PO prestávke sa ešte raz presadil Zemko a upravil na konečných 4:0.
Góly: Zemko 2, Tomáška, Piačka,
Zostavy – Chtelnica: Bašňák – Bílik, Piešťanský, Cibrín, Čížik, Piačka, Tomáška, Bolla, Stanovič, Zemko, Hrčka (Slabý),
Pečeňady: Vidlička – Lužák, Mitošinka, Durdy, Adamčík, Zubčák, Holiš, Jankovič, Karaba, Chudý, Macho (Adámek, Královič, Ondrášik)
 
Ostrov – Bojničky 5:2 (2:1)
Gólové hody bolo vidieť aj v Ostrove, ktorý si dokázal poradiť s Bojničkami. Hoci po prvom polčase to bolo 2:1, domáci pridali po prestávke ďalšie tri góly a svojho súpera porazili 5:2.
Góly: Braško, Svetlík, Klasovitý, Valo, Mitošinka – Škoda, Mihina
Zostava Ostrova: Hajdín – Klasovitý, Valo, Bernard Svetlík, Lukáč, Legiň, Mitošinka, Regina, Urbánek, Braško, Gajdoš (L. Svetlík)

III. trieda sk. B



Merašice – Kočín–Lančár 0:3 (0:2)
Hostia viedli už po prvom polčase 2:0, keď sa najskôr v 3. min presadil Tokoš a pred polčasom skóroval Hlúch. Po prestávke ešte v závere zápasu upravil na konečných 3:0 pre hostí Holícky.
Góly: Tokoš, Hlúch, Holícky
Zostava Kočína-Lančára: Varačka – Knobloch, Rechtorík, Kunic, Reško, Pavlíček, Tokoš, Hruška, Jurda, Holícky, Hlúch
 
Horné Otrokovce – Sokolovce 4:1 (0:1)
Hoci hostia viedli od 18. min gólom Jašíka a prvý polčas vyhrali 1:0, po zmene strán dostali štyri góly a domáci tak zvíťazili jednoznačne 4:1.
Góly: Cáder, Nikodém, Antal, Halas – Jašík
Zostava Sokoloviec: Pikus – Velič, Korvín, Fano, Vido, Polák, Orosz, Homola, Jašík, Turan, Kudláč (Klčo)

Moravany nad Váhom – Nižná 4:4 (1:1)
PO prvom polčase bol stav nerozhodný 1:1, no po zmene strán nastala gólová prestrelka. Obe mužstvá strelili po tri góly a mužstvá si napokon podelili body za remízu 4:4. Na oboch stranách boli hetrikový strelci – u domácich Abrahám, u hostí Janega.
Góly: Abrahám 3, Topolčani – Janega 3, Šimkovič
Zostavy – Moravany: Lamini – Novosad, Sulák, Strnisko, Abrahám, Samuhel, Tanáč, Topolčáni, Hrebík, Števík, Davídek (Šilhan),
Nižná: Racek – Horváth, Blanár, Šimkovič, Dekan, E. Šimkovič, Janega, Kosmál, Michalička, Piačka, Magnus (M. Dekan, Benedikovič)

Šulekovo "B" – Šterusy 2:2 (1:2)
V prvom dejstve sa dvakrát presadil hosťujúci Sereda a za domácich skóroval Húska. Po prestávke však dokázal vyrovnať Nemčok a obe mužstvá tak získali po bode.
Góly: Huska, Nemčok – Sereda 2
Zostava Šterús: Strapatý – Madunický, Rechtorík, Dovičič, Prvý, Brezina, Jankovič, D. Žilka, Sereda, Kubica, Gajdošík

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj