Ako si v novej sezóne povedú kluby z regiónu?

  • Šport / Futbal
  • 5. augusta 2015, 15:53
  • Autor:th/ps

Futbalové súťaže riadené ZsFZ Trnava aj súťaže regiónu ObFZ Trnava sa začínajú hrať už 8.-9. augusta. Všetky tímy využili práve skončenú letnú prestávku na dôkladnú prípravu, no počas nasledujúceho víkendu to všetko vypukne. My vám prinášame informácie o mužstvách z piešťanského regiónu, ktoré budú nastupovať v súťažiach od štvrtej ligy až po tretiu triedu.

■ Piešťanský región má po vypadnutí MFK Vrbové z tretej ligy najvyššie zastúpenie v štvrtej lige, kde budú Vrbovčania v nasledujúcej sezóne pôsobiť. Prvé kolo odohrajú zverenci trénera Szilárda Petényiho doma proti Častkovciam.

■ Piata liga má tento rok len 14 účastníkov, no z Piešťanského okresu sú tam hneď štyria – konkrétne Trebatice, Veľké Kostoľany, Krakovany a nováčik z Drahoviec. Trebatice budú tak, ako je v posledných rokoch zvykom, bojovať o postup do štvrtej ligy, ktorý im zakaždým unikol pomedzi prsty. Veľké Kostoľany a Krakovany sú stálicami piatej ligy a zaujímavé bude sledovať Drahovčanov, ako si vo svojej premiérovej sezóne povedú. V prvom kole nás budú zaujímať hlavne zápasy Trebatice – Križovany, Zvončín – Krakovany, Šaštín-Straže – Veľké Kostoľany a Moravský Svätý Ján – Drahovce.

■ V oblastných majstrovstvách
, ktoré sa budú hrať pod názvom Meva Sport, máme podobne ako v minulej sezóne dvoch zástupcov. Postupujúce Drahovce nahradili Borovce, ktoré doplnili Veľké Orvište. Oba celky začnú sezónu na domácej pôde – Veľké Orvište privíta Brestovany a Borovčania Šulekovo.

■ Najviac účastníkov z okresu bude hrať v B-skupine oblastnej súťaže. V prvom kole na seba narazia dvojice: Dubovany – Trakovice, Kľačany – Ratnovce, Prašník – Koplotovce, Veselé – Pečeňady, Ostrov – Šípkové, Chtelnica – Bojničky, Madunice – Šterusy, Banka – Dolný Lopašov.

■ V najnižšej súťaži – tretej triede, skupina B – s názvom Givova má piešťanský región tiež početné zastúpenie. V úvode sezóny na seba narazia Pastuchov – Nižná, Horné Trhovište – Kočín-Lančár, Moravany – Merašice a Dolné Trhovište – Sokolovce.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava