Zuzka Vráblová je najlepšia wakeskaterka na svete!

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. novembra 2012, 10:55
  • Autor:M. Sarvaš

Zuzka Vráblová z Piešťan sa stala v dnešných ranných hodinách nášho času na Filipínach majsterkou sveta v wakeskate. Vo finále sa postavila svetovej elite a vo finálovej jazde získala 62 bodov. Druhá Švédka Susan Larsson skončila až 17 bodov za našou reprezentantkou. Za rok 2012 je Zuzana Vráblová držiteľkou troch titulov majsterky – sveta, Európy i Slovenska.

FILIPÍNY. Zuzana Vráblová odišla na ostrovy pred dvomi týždňami, aby mohla na svetový šampionát trénovať. Toto miesto nie je pre Piešťanku úplnou novinkou, pretože tu už jazdila pred tromi rokmi, keď sa začínala venovať wakeskatingu profesionálnejšie.
"Pijem už tretiu fľašu vody, aby som mohla ísť na dopingové testy a konečne začať oslavovať titul "*WORLD CHAMPION IN WAKESKATE*", napísala Zuzka na svojom facebooku.

Zuzana je dnes čersvou držiteľkou titulu majsterky sveta. Na konte má už dva takéto úspechy, z roku 2010 v Turecka a minulý rok v Abu Dabi. Tento rok sa talentovaná wakeskaterka zúčastnila aj Majstrovstiev Európy vo Francúzsku, kde bola opäť najlepšou. Na Majstrovstvách Slovenska v lete v Košiciach obhájila svoje dva tituly majsterky a získala aj tretí.
Po pretekoch ostáva Zuzana Vráblová na Filipínach, ale presunie sa do Manily, na druhý vlek a chystá sa aj na ďalšie medzinárodné preteky – King of Wake alebo na surf trip s kamošmi zo Švajčiarska a Izreala.
Zuzana pred odchodom absolvovala netradičné jazdenie na kaskádach za Čunovom. Wakeparky po svete už má celkom najazdené a tak príležitosť zajazdiť si na neobvyklom atraktívnom domácom spote zobrala všetkými desiatimi. Osem kaskád za Čunovom je pokorených. Video z kaskád nájdete na linku: http://www.redbull.sk/cs/Satellite/sk_SK/Video/Zuzka-Vr%C3%A1blov%C3%A1-wakeskating-cascades-021243278397093

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela