Zlatý pedál 2016 – Metelka na druhom mieste za Saganom

  • Šport / Ostatné športy
  • 11. januára 2017, 09:24
  • Autor:th

Rok 2016 bol pre slovenskú cyklistiku nesmierne úspešný. V prvom rade kvôli hviezde svetovej cyklistiky Petrovi Saganovi, no taktiež aj vďaka paracyklistovi Jozefovi Metelkovi. Práve rodák z kúpeľného mesta sa umiestnil v ankete Zlatý pedál 2016 na druhom mieste tesne za P. Saganom a stal sa aj najlepším paracyklistom za uplynulý rok.

Najlepším cyklistom Slovenska sa podľa predpokladov stal P. Sagan. Už dvojnásobný majster sveta z cestných pretekov s hromadným štartom triumfoval v tradičnom výročnom bilancovaní Slovenského zväzu cyklistiky pred dvojnásobným paralympijským víťazom J. Metelkom a Patrikom Tyborom, ktorý sa 45. miestom v pretekoch na ceste na olympiáde v Riu de Janeiro postaral o druhý najlepší výsledok Slováka na olympijských hrách v modernej histórii.

Ocenenie v kategórii najlepší paracyklista prevzal J. Metelka. Minulá sezóna patrila k najúspešnejším v jeho kariére. Dôkazom sú tri medaily z paralympijských hier (zlato v stíhacích pretekoch na štyri kilometre na dráhe a v časovke jednotlivcov, striebro na pevnom kilometri na dráhe), víťazstvo a utvorenie svetového rekordu v stíhacích pretekoch na svetovom šampionáte v paracyklistike či líderská pozícia vo Svetovom pohári cestných paracyklistov v kategórii MC4. Tridsaťročný rodák z Piešťan, ktorý dlhodobo žije a pripravuje sa v Anglicku, túži po účasti na budúcoročných majstrovstvách sveta na dráhe, ale v konkurencii zdravých cyklistov.

„Neskutočne si vážim podporu ľudí aj zo Slovenska. To, že tu môžem na pódiu stáť hneď za Petrom Saganom, ktorý tu síce nie je, no ja verím, že svojimi výkonmi sa môžem naďalej k nemu približovať. Mám za sebou neskutočnú sezónu, za čo patrí vďaka viacerým, najmä môjmu anglickému trénerovi, že som to tak zvládol na paralympiáde a aj iných pretekoch. Mojím cieľom pre budúcnosť je spájať paralympionikov so zdravými cyklistami, lebo všetci sme športovci. Mojím snom je dostať sa na majstrovstvá sveta v dráhovej cyklistike do Hongkongu a ukázať všetkým, že sa to dá,“ povedal J. Metelka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava