Za najlepšiu športovkyňu kraja vyhlásili Rybárikovú

  • Šport / Ostatné športy
  • 6. decembra 2017, 01:15
  • Autor:Gabo Kopúnek

Býva úž tradíciou, že v úvode decembra Trnavský samosprávny kraj oceňuje najlepších športovcov – jednotlivcov aj kolektívy, ktorí dosiahli v danom roku najlepšie výsledky či úspešne reprezentovali kraj alebo Slovensko.

Tentoraz sa slávnosť uskutočnila v piatok 1. decembra v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika v Trnave. „Šport ako fenomén je súčasťou života človeka. Najskôr mu holduje pre využitie voľného času či formovanie tela, no najväčšia hodnota športu spočíva v tom, že popri výchove v rodine a v škole ním získavame morálno-vôľové vlastnosti. Tie sú potom rozhodujúce pre náš ďalší úspešný život – prospešný pre spoločnosť,“ poznamenal v príhovore predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš.

V trnavskom divadle sa to hemžilo športovými osobnosťami. Zľava ocenený trnavský plavec František Jablčník a Piešťanky Lucia Valová a Annamária Valová.

Ako dodal, oceňovaním tých najlepších nevzdáva kraj hold len športovcom, ale tiež tým, ktorí pre výchovu mladých vytvárajú podmienky – trénerom, rodičom, organizátorom podujatí či učiteľom.
V kategórii 10- až 15-ročných žiakov boli bez určenia poradia vyhlásení desiati najlepší jednotlivci, medzi ktorými nechýbali Lucia Valová, Annamária Valová a Daniel Rybanský.
Kanoistka Lucia Valová úspešne reprezentovala Piešťany, Trnavský kraj i Slovensko na XIV. letnom Európskom festivale mládeže (EYOF) v maďarskom Györi, kde získala prvé miesto v mixe C2 a druhé v C1 dievčat na 500 metrov. Kanoista Daniel Rybanský si tento rok na majstrovstvách Slovenska v K1 maratóne na 12,9 km vybojoval prvú priečku.
Piešťanskému kanoistovi Danielovi Rybanskému odovzdával ocenenie podpredseda TTSK Zdenko Čambal.

Karatistka Annamária Valová sa tento rok stala majsterkou sveta v karate v disciplíne kata štýlu Goju Ryu. Súťaž sa uskutočnila v Bukurešti a v našom týždenníku sme prednedávnom s touto jedenásťročnou športovkyňou priniesli rozhovor.
Norbert Kozmér úspešne reprezentoval Slovensko vo vodnom póle.

Rovnako len minulý týždeň sme informovali, že plavkyňa Sára Niepelová získala na slovenských majstrovstvách ďalších desať medailí. Tento najväčší slovenský plavecký talent získal ocenenie medzi juniormi kraja, kde náš región v desiatke najlepších bez určenia poradia zastupoval tiež vodný pólista Norbert Kozmér. Ten si nomináciu vyslúžil za úspešné reprezentovanie Slovenska v kategórii 17-ročných aj na tohtoročných majstrovstvách Európy.
Nezabudlo sa tiež na oceňovanie zaslúžilých športových funkcionárov, trénerov či pedagógov za ich prínos v oblasti športu. Pri príležitosti životného jubilea 60. narodenín si z rúk T. Mikuša prevzala Pamätnú medailu predsedu TTSK bývalá úspešná motocyklová pretekárka Oľga Mitošinková – Veselá.
Sára Niepelová je najväčší súčasný slovenský plavecký talent.

Najúspešnejšou športovkyňou TTSK za rok 2017 sa stala len nedávno vyhlásená najlepšia tenistka Slovenska, rodáčka z Piešťan, Magdaléna Rybáriková. Tá sa v priebehu tohto roka dokázala prebojovať z 453. miesta rebríčka WTA na 20. pozíciu. Okrem pohárov si z oceňovania odniesla aj milý darček od olympijského víťaza z Helsínk v boxe Jána Zacharu – biele miniatúrne boxerské rukavice na znak obdivu jej bojovnosti a vytrvalosti.
„Som rada, že som si mohla toto ocenenie prevziať osobne, pretože predtým som bola vždy v zahraničí. Ani som netušila, že v Trnavskom kraji máme toľko talentov. Blahoželám im a želám veľa šťastia do ďalšej sezóny,“ povedala úspešná tenistka.
Predseda TTSK Tibor Mikuš odovzdáva ocenenie Oľge Mitošinkovej.

„Rada by som sa poďakovala rodičom, trénerom, doktorom, ktorí ma dali dokopy, lebo minulý rok bol pre mňa veľmi ťažký. Naopak, tento bol zasa rokom snov. Po dvoch operáciách sa mi počas celej sezóny zranenia vyhýbali, takže som mohla naplno trénovať. To mi veľmi pomohlo k lepšej výkonnosti a po psychickej stránke zas úspech vo Wimbledone. Verím, že aj nastávajúci rok bude úspešný,“ dodala M. Rybáriková, ktorá Vianoce strávi doma s rodinou, no silvestrovať bude v Austrálii, kde sa už na Nový rok začína turnaj v Brisbane.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav