„Vznášadlári“ odštartovali sezónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. mája 2017, 09:20
  • Autor:B. Jánošíková

Piešťanským „vznášadlárom“ sa počas prvého májového víkendu začala sezóna 2017. Dve kolá majstrovstiev Slovenska absolvovali na letisku v Trenčíne. Podujatie zorganizoval Klub vodného motorizmu a vodných športov (KVMVŠ) Piešťany. Počasie bolo perfektné, a tak sa na štarte zišli všetci aktívni jazdci, nováčikovia, seniori, ale aj naše reprezentačné esá.

Obe kolá sa skladali z dvoch rozjázd. Pretekári boli rozdelení do dvoch kubatúr – FN a FS + F50. Vo Formule N pretekajú dospelí uchádzači o licenciu, ktorí musia absolvovať určitý počet pretekov v závislosti od rozhodnutí národnej autority. Začínajúci vodiči všetkých členských krajín Európskej vznášadlovej federácie môžu súťažiť v pretekoch novicov na európskych podujatiach. Po dvoch kolách majstrovstiev Slovenska v tejto kubatúre je na prvom mieste Ladislav Baláž (120 bodov), na druhom Andrej Kováč (88), na treťom tím Hanšut/Búcor (60).

Formula S je o niečo rýchlejšia a po druhom kole majstrovstiev Slovenska je na prvej priečke tím Jaroslav Baláž (senior + junior) so ziskom 100 bodov, na druhej Ivan Štefánik (60) a na tretej Martin Šimánek (34).

KVMVŠ tento rok zorganizuje ešte dve kolá majstrovstiev Slovenska a majstrovstvá Európy na piešťanskej Sĺňave (12.-13. augusta). Program ME pokračuje vo Francúzsku a v Nemecku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava