Vystrieda šachová rezerva Vrbového svoje „áčko“?

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. marca 2018, 07:18
  • Autor:Štefan Gregorička

Vo vyšších regionálnych šachových súťažiach chýba do ich skončenia len jedno kolo. V tretej lige prehral ZŠK Vrbové „A“ v priamom súboji o zostup doma s Hlohovcom a bez ohľadu na záverečné kolo skončil posledný. Tretia liga však môže vo Vrbovom zostať, no rezerva ZŠK musí postúpiť zo štvrtej ligy.

V desiatom kole tretej ligy prehralo Vrbové „A“ s ŠK Hlohovec 2:6, keď celý bod získal Emanuel Miciak a po pol bode pridali Michal Podjavorinský a Petra Jančovičová. V štvrtej lige sa rozhodne o jej víťazovi až v poslednom kole. Zatiaľ vedie rezerva Skalice o skóre pred Vrbovým „B“.
Naposledy obe družstvá doma iba remizovali 2,5:2,5. Vrbovčania dosiahli tento výsledok s juniormi Kompletu Modranka. Celý bod z domácich uhral František Lányi, po pol bode za remízy si pripísali na svoje konto Michal Podjavorinský, Emanuel Miciak a Petra Jančovičová. V poslednom kole hrá Skalica v Holíči a Vrbové v Brezovej pod Bradlom. V prospech Skalice hovoria pri rovnosti bodov vzájomné zápasy.
V ďalších súbojoch tejto súťaže vyhrala z našich zástupcov rezerva Kúpeľov Piešťany doma nad Naftou Gbely „C“ 3,5:1,5 (Rastislav Sedlák, Peter Divinec a Peter Škodáček po 1, Pavol Oravec 0,5) a Kamenár Chtelnica prehral v Štefanove 2:3 (Ján Piešťanský 2, Milan Vagovič a Bystrík Pripko po 0,5).
V piatej lige vyhralo piešťanské „céčko“ v Smoleniciach 4:1 (Jozef Slabý, Peter Divinec a Krištof Šiška po 1, Andrea Slabá a Matej Elbek Musaev po 0,5), Vrbové „C“ zdolalo seniorov Kompletu Modranka 4,5:0,5 (Vladimír Orviský, Rudolf Krchnák, Stanislav Jančovič a Tamara Jančovičová po 1, Petra Jančovičová 0,5) a šachisti Sokoloviec prehrali v Cíferi s domácim „céčkom“ 0,5:4,5, keď pol bodu uhral Martin Rybanský. Súťaž vedú Kúpele Piešťany „C“ o dva body pred Vrbovým „C“.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín