Výborné výsledky zimných triatlonistov z ŠBR Piešťany

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. februára 2017, 12:13
  • Autor:th/jd

Snehové podmienky tohtoročnej zimy prajú nielen lyžiarom, ale aj bežkárom, čo je pozitívne i pre zimných triatlonistov, kde jednou z disciplín je namiesto plávania práve bežecké lyžovanie. Členovia klubu ŠBR Piešťany, ktorí sa venujú zimnému triatlonu, si prišli na svoje a dosiahli v poslednej dobe pekné umiestnenia.

Po minuloročnom výpadku pretekov pre zlé snehové podmienky členovia ŠBR vyrazili 15. januára do oravskej obce Krušetnica na prvé kolo Slovenského pohára v zimnom triatlone. Tadeáš Drahovský sa po prvýkrát postavil na štart už v mužskej kategórii, Katarína Drahovská v ženskej a Lýdia Drahovská na kratších vzdialenostiach v kategórii junioriek. Snehové podmienky boli priam ideálne a počasie tiež priaznivé. Prvý zimný test dopadol výborne. Lýdia a Katarína zvíťazili a Tadeáš na dlhej trati dobehol na štvrtom mieste.

Nasledujúci víkend už bol reprezentačný. Tréner slovenskej reprezentácie v triatlonovom multišporte Milan Slovák vycestoval s trojicou Tomáš Jurkovič, Kristína Néč-Lapinová a Lýdia Drahovská do rumunskej Gradistei, kde sa uskutočnil Európsky pohár v zimnom triatlone. L. Drahovská, aj keď ešte juniorka, tu štartovala v kategórii ELITE a výrazne zasiahla do bojov o medailové pozície. Po behu vbiehala do prvého depa tesne za druhou Češkou Šárkou Grabmüllerovou. Test nového bicykla dopadol dobre a udržala si tretie miesto. Avšak napriek náskoku vyše jednej minúty, s ktorým vybiehala na záverečných 5700 metrov na bežkách, sa jej nepodarilo toto miesto udržať, keď ju predbehla domáca pretekárka Monika Koncz, ktorá ja dvojnásobnou účastníčkou olympijských hier práve v behu na lyžiach. Tým pádom to v Rumunsku bolo pre Lýdiu štvrté miesto a cenné skúsenosti do budúcnosti.

Test nového bicykla vyšiel piešťanskej triatlonistke výborne.

Po príchode z Rumunska sa L. Drahovská dlho v Piešťanoch nezdržala, keďže v sobotu 28. januára ju čakal vrchol zimnej triatlonovej sezóny – majstrovstvá Európy v ďalekom Otepää. Reprezentačné vozidlo vyrazilo už v stredu večer s cieľom vo štvrtok popoludní doraziť do miesta pretekov v Estónsku. Tentoraz si tréner vzal okrem junioriek L. Drahovskej a Rebeky Gabčíkovej dvoch veteránov a ostrieľaných pretekárov v ELITE kategóriách Lapinovú a Jurkoviča. V sobotu sa hneď zrána po štarte juniorov rozbehli na úvodný trojkilometrový beh juniorky Lýdia a Rebeka. Podľa očakávaní sa do vedenia dostala ruská pretekárka Tarakanova. Lýdia sa počas behu aj na päťkilometrovej cyklistike držala spolu s druhou Ruskou Skriabinou, takže mala veľkú nádej na zisk striebornej medaily. Druhé depo, kde si pretekári menia bicykel za bežky, však bolo kritické a 30-sekundovú stratu pri prezúvaní už Lýdia nestihla počas štyroch kilometrov na bežkách stiahnuť, takže nakoniec prišla do cieľa na tretej priečke. R. Gabčíková pridala k tomuto skvelému výkonu štvrté miesto.
Na majstrovstvách Európy v rumunskom Gradistei ušlo L. Drahovskej striebro len o kúsok.

Vo februári bude pokračovať Slovenský pohár ďalším kolom opäť v Krušetnici a vyvrcholí Majstrovstvami Slovenska v zimnom triatlone na Praděde, kde hádam nielen L. Drahovská, ale aj ostatní členovia ŠBR Piešťany ukážu, čo majú natrénované.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 7. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín