Výborné športové výsledky gymnazistov

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. mája 2015, 16:01
  • Autor:R. Parádi/T. Horký

Študenti piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina v poslednej dobe dosiahli pekné výsledky vo svojich športových aktivitách. Výborne sa napríklad prezentovali dievčatá, ktoré získali titul majsteriek Slovenska v halovom veslovaní. Podobne úspešne sa gymnazistom darilo aj na Župnej olympiáde v Trnave, ktorá sa uskutočnila počas uplynulého týždňa.

Študentky Gymnázia P. de Coubertina Hana Mikéciová, Lucia Mikušová, Klaudia Čamborová, Barbora Hrdinová si na Otvorených majstrovstvách Slovenska v halovom veslovaní vybojovali prvé miesto v štafete na 4×500 metrov a získali majstrovský titul.
Gymnazistom sa darilo aj počas uplynulého týždňa na Župnej olympiáde v Trnave. Dievčatá sa v basketbale stali víťazkami krajských majstrovstiev stredných škôl a vybojovali si postup na majstrovstvá Slovenska. O tento úspech sa pričinili Nikola Grňová, Izabela Grňová, Alexandra Vassová, Aneta Blašková, Laura Horvátová, Michaela Balážová, Kristína Paulíková, Katarína Gajdošechová, Daniela Krkošová a Dominika Labudová.
Vo volejbale sa študentkám gymnázia síce darilo o niečo menej, no druhé miesto je tiež pekný výsledok. Vo volejbalovom družstve nastúpili Izabela Grňová, Nikola Grňová, Katarína Molnárová, Timea Súcka, Barbora Nináčová, Nicol Kubová,Daniela Krkošová, Viktória Poláková, Silvia Ondrejková, Barbora Kosová, Hana Mikéciová a Viktória Zifčáková.
Rovnaký výsledok – druhá priečka – sa vo volejbale podaril aj chlapcom v zložení Ondrej Kovačovič, Pavol Hornák, Tomáš Mlčúch,
Adam Chlebovec, Adam Urminský, Nikolas Wolf, Dominik Guláš a Matúš Macháč. Najlepším smečiarom turnaja sa stal A. Urminský.
Skvelými výkonmi sa prezentovali aj atléti. Lýdia Drahovská ovládla beh na 1500 metrov, Martin Žlnay vyhral hod oštepom a víťazná bola aj štafeta dievčat na 4×100 m v zložení Ábelová, Drahovská, Orviská a Máčalová. Svojimi výkonmi si všetci zaistili účasť na majstrovstvách Slovenska stredných škôl. Vo vrhu guľou obsadila Alexandra Vassová druhé miesto, Terézia Máčalová skončila na striebornej priečke v behu na 400 m. V speedmintone skončili druhí Chromek s Današovou a v štafete sa predstavili aj chlapci Kršňák, Valo, Otčenáš a Tvrdý. Vo švédskej štafete zasa súťažili Ferech, Drahovská, Babulík a Gajdošechová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 5. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava