Volejbalová reprezentantka N. Kubová: Chcela by som hrať v Taliansku

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. januára 2017, 08:05
  • Autor:T. Horký

Slovenská volejbalová reprezentácia dievčat do 18 rokov v úvode roka 2017 neúspešne bojovala o postup na majstrovstvá Európy. V kádri bola aj Piešťanka Nicol Kubová, ktorá v súčasnosti pôsobí v extraligovom tíme COP Nitra. Mladá volejbalistka, ktorá je dcérou piešťanskej brankárskej hokejovej legendy Petra Kuba, sa s nami podelila o svoje dojmy z druhej fázy kvalifikácie o postup na šampionát, ktorá sa konala v talianskom Miláne.

► Si odchovankyňou Volejbalového klubu mládeže Piešťany, ale aktuálne pôsobíš v Nitre, kde navštevuješ aj športové gymnázium. Ako hodnotíš svoje pôsobenie pod Zoborom?
Keď som sa rozhodla, že pôjdem na prijímačky na športové gymnázium do Nitry, chcela som len skúsiť, či by ma prijali alebo nie. Podarilo sa mi to a dostala som sa do COP. Prvý rok som hrala za kadetky a občas juniorky, no tento rok hrám za juniorku, kde sme na druhom mieste, a extraligu za ženy.

► Tvoj presun do Nitry ti pomohol v tom, že si sa stala stabilnou členkou volejbalovej reprezentácie do 18 rokov, a teda si sa dostala aj na nedávny kvalifikačný turnaj do Milána…
Určite mi to pomohlo, pretože som nebola na prvých zrazoch, kde sa vyberali dievčatá do širšej nominácie. Tréneri na mne pracovali a neskôr ma odporučili koučovi Matušovovi, ktorý ma pozval aj na ďalšie reprezentačné zrazy.

► Prejdime ku kvalifikačnému turnaju. V Taliansku ste až do poslednej chvíle bojovali o postup na európsky šampionát do Holandska, no napokon sa vám to nepodarilo. Prečo to nevyšlo?
Začali sme veľmi dobre. Nad Bieloruskami, ktoré boli veľký favorit, sme vyhrávali 2:0 na sety, no nakoniec sme prehrali 2:3. Izrael bol tak trochu povinný zápas, ktorý sme bez väčších problémov vyhrali 3:0. V zápase s Talianskom nám išlo o všetko a im tiež. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám zvíťaziť, aj keď sme hrali dobre. Po prehre 0:3 sme prišli o vstupenku do Holandska.

► Aká bola kvalifikácia pre teba osobne?

Nabrala som zopár skúseností a teraz sa budem snažiť ukázať ich v klube a pomôcť dievčatám dopracovať sa čo k najlepším výsledkom.

Nicol Kubová

► Kvalifikačný turnaj sa konal v Miláne, meste módy. Stihli ste vo voľnom čase vidieť nejaké zaujímavosti?
Veľa sme toho nestihli, pretože hneď v prvý deň po prílete sme mali tréning, aby sme sa oboznámili s halou. Taktiež nasledujúce rána sme trénovali a večer boli zápasy. Po nich sme boli unavené a Miláno sme nespoznali takmer vôbec, okrem cesty z hotela do haly.

► Taliansko je volejbalovou baštou, či už medzi mužmi alebo ženami. Brala si možnosť zahrať si v Miláne aj ako príležitosť ukázať sa pred trénermi alebo funkcionármi z tejto krajiny?
V budúcnosti by som si rada zahrala niekde v zahraničí a, samozrejme, najlepšie v Taliansku. Je to však veľmi ďaleko a teraz chcem podávať kvalitné výkony v Nitre.

► Hoci ste na európsky šampionát nepostúpili, volejbalová sezóna pokračuje ďalej. Čo ťa ešte v aktuálnom ročníku čaká a čo by si s Nitrou chcela dosiahnuť?
Ako prvé je postup na majstrovstvá Slovenska junioriek a následne hrať o medaily. Ale to je ešte ďaleko, teraz sa musím sústrediť na úspešné ukončenie tejto sezóny.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 24. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava