Vodnolyžiari predviedli svoje umenie na Sĺňave

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. júla 2014, 13:13
  • Autor:Anna Kičinová

V takmer komornej atmosfére za účasti pretekárov dvoch slovenských klubov sa na piešťanskej Sĺňave konalo v sobotu 12. júla vodnolyžiarske podujatie Kritérium mládeže a súčasne tretie kolo Slovenského pohára vodných lyžiarov. Pekné výsledky sa podarili aj zástupcom piešťanského Klubu vodného lyžovania a vodných športov, ktorí si vybojovali medailové umiestnenia.

To, že vodný lyžiar je lyžiarom aj po rokoch, ukázali mladým v slalome seniori Peter Galba a Andrej Tichý z Interu Bratislava a z domáceho klubu bratia Martin Oravec v akrobatickej jazde a Ivan Oravec v slalome. Prvý menovaný dokonca štartoval v kategórii Open, ktorú suverénne vyhral kvalitným výkonom na 11-metrovom lane. Za ním a ďalším bratislavským pretekárom skončil na treťom mieste Nikolas Wolf.
Kategórie do 14 a 17 rokov boli vo všetkých disciplínach jednoznačne v dominancii domácich pretekárov. Medzi staršími juniormi vyhral v slalome, trikovej jazde, skokoch aj kombinácii Jakub Oravec a osobné výkony si zlepšil Maroš Današ druhým miestom. U mladších bol Adam Masár prvý a Samuel Oravec skončil na druhom mieste. Zuzana Oravcová zasa presvedčivo ovládla kategóriu dievčat do 14 rokov. V trikovej jazde patrili v kategórii Open prvé dve miesta pretekárom z Interu Bratislava a na treťom mieste skončil N. Wolf. V najmladších kategóriách v akrobatickej jazde do 12 rokov dominovali deti z Interu Bratislava. Peter Oravec obsadil tretie miesto, Mário Stanček bol piaty a Ester Oravcová druhá.
V divácky obľúbenej disciplíne v kategórii Open potešil skokom s dĺžkou 50,3 metrov Marek Mlynek z Interu Bratislava, pripravujúci sa v súčasnosti na majstrovstvá Európy v českých Měliciach. O miesto v slovenskej reprezentácii na tomto podujatí bojuje aj N. Wolf, ktorý obsadil druhú priečku. Súčty bodov z jednotlivých disciplín mu vyniesli konečné druhé miesto v kombinácii.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 30, ktoré je v predaji od 22. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava