Vodnolyžiar Wolf členom medailovej reprezentácie

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. októbra 2014, 14:04
  • Autor:A. Kičinová

Slovenské vodné lyžovanie má dôvod na oslavu. Záver sezóny pozlátil titulom majstra sveta a vynikajúcim svetovým rekordom košický pretekár Alexander Vaško. V nemeckom Schloss Dankerne v dňoch 24.-27. septembra na Majstrovstvách sveta vo vodnom lyžovaní za vlekom skočil 64,2 metrov. Slovenské reprezentačné družstvo tvorené košickými pretekármi a doplnené Piešťancom Nikolasom Wolfom obsadilo v tímovej súťaži vlekárov druhé miesto.

Wolf sa na svoje vystúpenia na vlekových podujatiach pripravoval spolu s Košičanmi od konca augusta. Prvý septembrový víkend si zmeral svoje sily so slovenskými, českými a poľskými vodnolyžiarmi na vlekových otvorených majstrovstvách Českej a Slovenskej republiky na moravskej priehrade Těrlicko. Po vyrovnaných výsledkoch v jednotlivých disciplínach obsadil v kombinácii štvrté miesto.
Slovenský zväz vodného lyžovania nominoval Wolfa do reprezentácie aj na majstrovstvá Európy juniorov a žiakov, ktoré sa konali v nemeckom Schloss Dankerne v dňoch 17.-20. septembra. Na tomto podujatí vybojoval finále v slalome a v trikoch, v skokoch mu napriek osobnému výkonu finále tesne ušlo. Za tieto výkony mu patrilo ôsme miesto v kombinácii a súčasne oslavoval ako člen tímu bronzové medaily v kategórii juniorov do 19 rokov.
Na posledných pretekoch sezóny za člnom v českých Neratoviciach 13. a 14. septembra súťažila len časť piešťanských vodných lyžiarov. Treba vyzdvihnúť vynikajúce umiestnenie Adama Masára, ktorý po vyrovnaných výkonoch vo všetkých troch disciplínach zvíťazil v kombinácii a veľkou mierou prispel k celkovému druhému miestu kombinovaného slovenského družstva. Na stupňoch víťazov pri vyhodnocovaní tímov s ním stála Piešťanka Zuzana Oravcová a pretekári Interu Bratislava Marek Mlynek a Jakub Galba.
V prvom jesennom mesiaci sa teda piešťanskí vodní lyžiari rozlúčili s tohtoročnou sezónou. Priniesla radosť zo zlepšených osobných výkonov aj sklamania z nedosiahnutých vytýčených cieľov. Pretekárov zo Sĺňavy teraz čaká škola a zimná príprava.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 21. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava