Veľká cena Piešťany začiatkom prázdnin aj s novinkami

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. mája 2017, 10:09
  • Autor:Tomáš Horký

Piešťanské letisko bude opäť burácať motocyklami. Počas druhého júlového víkendu (7.-9. 7.) sa totiž uskutočnia motocyklové preteky Veľká cena Piešťany započítavané do Majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch pod hlavičkou Českomoravskej asociácie motocyklového športu. Prípravy na preteky sú už v plnom prúde a aké novinky majú organizátori z Piešťanského motocyklového klubu (PMK), nám prezradil jeho predseda Miloš Kluc.

Potom, ako sa minulý ročník podarilo zorganizovať v priebehu pár mesiacov, mali tento rok organizátori z PMK oveľa viac času a samotným prípravám na preteky sa venovali takmer celý rok. Veľkú Cenu Piešťany sa podarilo v dostatočnom časovom predstihu zaradiť do kalendára divízie pretekov na prírodných okruhoch a piešťanské preteky budú tretie v poradí. „Najviac ma teší, že sa nekrížime so žiadnymi pretekmi. Jediné sú vo Fínsku, ale to je vzhľadom na región nepodstatné. Seriál, ktorého je Veľká Cena Piešťany súčasťou, jazdí približne 300 jazdcov. My ich ideme všetkých osloviť a pozvať do Piešťan. Termín na začiatku prázdnin je výborný, motocyklisti sú na tom ešte dobre finančne, majú chuť pretekať a v kalendári je podujatie už od začiatku sezóny, čiže mali dostatok času si ho zaradiť do programu,“ povedal M. Kluc.

Organizátori očakávajú, že účasť jazdcov by mohla byť lepšia ako vlani a opäť by sa malo pretekať v 13 kategóriách. „Registrácia sa spúšťa už tento týždeň, všetkým pretekárom budeme posielať pozvánkové e-maily. Verím, že by to mohlo byť oveľa lepšie ako minulý rok. Kubatúry sa budú jazdiť tie, čo minule, a možno bude jedno prekvapenie navyše. O tom však budeme informovať neskôr. Dúfajme, že vyjde hlavne počasie, keďže vlani nám pršalo. To však človek neovplyvní,“ pokračoval predseda PMK.

Tohtoročná Veľká Cena Piešťany prinesie aj niekoľko noviniek a preteky opäť obohatí zaujímavý sprievodný program. „Chceme zabezpečiť veľkoplošnú obrazovku, kde budú naživo premietané celé preteky. Fanúšikovia tak budú mať možnosť vidieť zábery z celej trate. V sobotu cez obednú prestávku budú mať leteckú exhibíciu modely lietadiel, čo bude určite veľmi zaujímavé aj pre deti. V nedeľu by sme chceli opäť program s kaskadérom na motorke a oslovili sme aj motokrosára Tomáša Bučenca, aby predviedol niečo zo svojho umenia. Pre najmenších pripravíme detskú fanzónu. Samozrejmosťou bude večerný hudobný program,“ pokračoval M. Kluc.

Už onedlho spustia predpredaj vstupeniek cez rezervačný portál, a ak všetko vyjde podľa plánov, mohli by sa preteky dostať aj na televízne obrazovky. „Predpredaj vstupeniek bude prebiehať cez Ticket media a o jeho spustení budeme informovať v dostatočnom časovom predstihu. Budeme mať aj reklamu v televízii TA3 a nádejne vyzerá i spolupráca s televíziou 213, ktorá by preteky mohla vysielať v priamom prenose,“ uviedol M. Kluc a prezradil tiež, ako si na tom organizátori stoja s jednaniami s partnermi podujatia: „S partnermi ešte stále rokujeme. Zatiaľ máme viac-menej tých, čo minulý rok. Našli sa aj niektorí noví a sme každej spolupráci otvorení.“

Hoci piešťanské letisko má mediálne známe existenčné problémy, preteky by to nemalo ohroziť. „Máme podanú žiadosť ako iné festivaly. Všetci sme však dostali jednoduchú odpoveď – po 31. máji po valnom zhromaždení sa nám vyjadria. Nepredpokladáme však, že by to malo preteky ohroziť. Myslím si, že letisko podobné akcie potrebuje,“ dodal na záver predseda PMK.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 23. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín