Triatlonová elita už čoskoro opäť v Piešťanoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. júla 2015, 09:18
  • Autor:ts

Čas sa nezadržateľne kráti a do štartu trinásteho ročníka triatlonu Slovakman 226, ktorý sa uskutoční v Piešťanoch, ostáva už len necelý mesiac. S akými novinkami prichádzajú organizátori do ďalšieho roku obľúbeného triatlonového podujatia?

Tradičný víkendový termín na prelome júla a augusta, nezameniteľné kulisy Piešťan a medzinárodná špička, to sú aj v tomto roku tradičné ingrediencie triatlonového podujatia Slovakman 226. Kto ešte nezačal s tréningom, veľa dní mu už neostáva, ale šancu prežiť nezabudnuteľný športový zážitok stále má.
Štartovacia listina momentálne atakuje takmer dvesto účastníkov v individuálnych a štafetových pretekoch. Nebudú chýbať minuloroční víťazi – medzi mužmi Petr Vabroušek, Kristína Néč-Lapinová sa zasa pokúsi o ďalšie víťazstvo v kategórii žien. Na krk im však budú dýchať tradiční matadori a znalci piešťanského prostredia, súboj o prvenstvo bude počas celého dňa zaujímavý. Aj v tomto roku Slovakman 226 láka zahraničných pretekárov, nebudú chýbať zástupcovia z Česka, Talianska, ale aj ďalekého Japonska, čo len potvrdzuje zvyšujúcu sa úroveň a kvalitu podujatia.
Záverečný júlový deň odštartuje triatlonová fiesta tradičnou prezentáciou pretekárov, ale aj prvým ročníkom bežeckého podujatia Piešťanská sedmička. V podvečerných hodinách si obyvatelia Piešťan a okolia budú môcť zabehať obľúbenými miestami kúpeľného mesta, pre najlepších sú pripravené vecné ceny a medaily.
Hlavný chod obstará v sobotu Slovakman 226. Pre návštevníkov Piešťan a okolia to znamená jediné, počas celého dňa ich čaká niekoľko uzávierok, aby bol pretekárom umožnený bezproblémový priebeh ich snahy o čo najlepšie umiestnenie. „Rekreačná ulica bude v smere od Lodenice k poliklinike uzatvorená v čase od 7.00 do 17.00 h na úseku Lodenica – prvý mostík. Druhý úsek Rekreačnej ulice, ktorého sa týka zmena organizácie dopravy, je jednosmerka k Lodenici smerom od Krajinského mosta. Táto bude sprístupnená striedavo podľa výskytu vozidiel. Plynulý chod zabezpečia usporiadatelia,“ prezradil nám PR manažér Slovakmana Michal Duchovič.
Pre návštevníkov je, samozrejme, pripravený bohatý sprievodný program, ktorého súčasťou je aj Slovakman detský akvatlon, tanečné vystúpenia, aquazorbing alebo detský kútik. Trinásty ročník Slovakman
226 sa tak posunie na vyšší level, a preto vás opäť radi uvítame na Majstrovstvách Slovenska v dlhom triatlone, ktoré sa uskutočnia 1. augusta v Piešťanoch.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 7. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava