Triatlonistom Kubovi i sestrám Drahovským sa darilo

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. júna 2017, 09:38
  • Autor:th

Piešťanskí triatlonisti zaznamenali ďalšie úspechy. Na sobotných pretekoch Slovenského pohára v triatlone Pressburg triathlon 2017 na Draždiaku v Petržalke dokázali vo svojich kategóriách zvíťaziť Ondrej Kubo i sestry Eliška a Lýdia Drahovské.

Dopoludnia sa uskutočnili preteky na objemoch olympijského triatlonu (1500 m plávania, 40 km na bicykli, 10 km behu). Piešťanec O. Kubo reprezentujúci klub 3NT Bratislava po vynikajúcej cyklistike a výbornom behu zvíťazil v absolútnom poradí mužov s celkovým časom 1:49:11 hodiny.

Popoludní odštartovali preteky žiakov a hlavné preteky v šprint triatlone. V oboch disciplínach sa podarilo zvíťaziť sestrám Drahovským z ŠBR Piešťany.

Kategóriu Nádejí A, žiačok do 11 rokov, vyhrala E. Drahovská, keď vyplávala po 100 metroch z jazera spolu s Gajdošovou z Levíc, spoločne odbicyklovali tri kilometre a v záverečnom kilometrovom behu si lepšie počínala práve Eliška, keď zdolala Gajdošovú o 15 sekúnd.

Na štart šprint triatlonu (750 m plávania, 20 km cyklistiky a 5 km behu) sa postavilo dovedna 169 pretekárov v kategóriách od dorastencov až po veteránov. Keďže teplota vody dosiahla 23 stupňov, plávanie v neoprénoch bolo zakázané, čo vyhovovalo L. Drahovskej. Táto skutočnosť sa odrazila už v plaveckej časti, keď Lýdia vyplávala z jazera ako prvá žena v celkovom poradí a získala na svoje dve vážne súperky Ivonu Miklóšovú a Danu Ignačákovú polminútový náskok. Týmto výborným plávaním sa Piešťanka na cyklistiku dostala do druhej skupiny, ktorá bola najrýchlejšia a na 15. kilometri sa dotiahla na vedúcu skupinu. Lýdia sa na záverečný beh vydala s pohodlným náskokom troch minút. Tu bolo vidieť, čo dokáže rýchle tempo na bicykli, pretože síl už veľa nemala. Avšak napriek únave si dokázala s prehľadom udržať vedúcu pozíciu a v absolútnom poradí žien zvíťazila pred Ignačákovou a Miklóšovou.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel