Triatlon Slovakman 226 opäť v Piešťanoch, no bez „mimozemšťana“

  • Šport / Ostatné športy
  • 4. februára 2016, 15:18
  • Autor:T. Horký

Začiatok augusta v Piešťanoch je tradične spojený s jedinými pretekmi na Slovensku v dlhom triatlone – Slovakman 226. Nebude to inak ani tento rok. Organizátori už usilovne pracujú a minulý týždeň sa dohodli so zástupcami mesta na ďalšej spolupráci. My sme sa pozhovárali s organizátorom jedného z najlepších športových podujatí v Piešťanoch, Vladimírom Baronom, ktorý nám prezradil, ako pokračujú prípravy.

► V utorok ste rokovali s predstaviteľmi mesta ohľadom ďalšej spolupráce. Ako jednanie dopadlo?
Rokovanie s vedením mesta dopadlo dobre a je prísľub, že Slovakman 226 bude aj naďalej písať svoju históriu v Piešťanoch. V praxi to znamená, že 6. augusta budú žiť triatlonom a uskutoční sa tu jediný dlhý triatlon na Slovensku.

► Ako pokračujú prípravy na Slovakmana?

Prípravy sú už v plnom prúde a pracuje sa hlavne na naplnení rozpočtu a zložení usporiadateľských a dobrovoľníckych tímoch. Takže ak by mal niekto z obyvateľov Piešťan chuť pomôcť, radi ho medzi nami privítame. Pripomínam, že o pretekárov sa počas podujatia stará približne sto dobrovoľníkov.

► Slovakman sa v Piešťanoch teší čoraz väčšej obľube. Sú v pláne nejaké novinky, ktoré preteky ešte viac zatraktívnia?
Novinky sa vždy nejaké nájdu, ale bolo by predčasné už teraz niečo prezrádzať. Verejnosť budeme pravidelne informovať o všetkom dôležitom na webstránke slovakman.sk, fanstránke s rovnomenným názvom a určite nevynecháme ani vaše periodikum.

► Niekoľkonásobný víťaz, Čech Petr Vabroušek, bude zrejme po dlhom čase v Piešťanoch chýbať. Uprednostnil Norsemana v Nórsku, ktorý sa koná v tom istom termíne. Čo znamená strata takéhoto mena?
Vyzerá to tak, že po rokoch sa P. Vabroušek rozhodol pre štart v Nórsku. Znamená to, že sa naskytla možnosť pre ďalších borcov postaviť sa v Piešťanoch na najvyšší stupeň. Je šanca, že bude po troch rokoch štartovať najlepší Slovák na dlhých tratiach, Karol Džalaj. Pracujeme na tom, aby sme na Slovakmana 226 dostali nejaké atraktívne meno. Určite však nie je Slovakman iba o veľkých menách, robia ho hlavne ostatní borci, ktorí na trati bojujú hlavne sami so svojím odhodlaním, a hlavným cieľom je dokončiť ho úspešne.

Vladimír Baron je hlavným organizátorom i moderátorom Slovakmana.

► Na Slovensko sa podarilo prvýkrát dotiahnuť aj triatlon z prestížnej série Challenge Family, ktorý sa uskutoční v šamorínskom Elements Resorte. Podieľate sa aj vy nejako na organizácii tohto podujatia?
My sme sa hlavne podieľali na tom, že Challenge na Slovensko prichádza. Ale ako to už niekedy býva, smotanu zlíže niekto iný. Sú tu predbežné ponuky na spoluprácu, ale nič nie je zatiaľ zmluvne podložené. Ja želám Elements Resortu veľa šťastia a veľa pretekárov na prvom slovenskom Challenge.

► Neohrozí triatlon tejto špičkovej série nejako Slovakmana?
Myslím si, že nie. Šamorín je stredný triatlon, bude dva týždne po Slovakmanovi a nevidím v ňom nejakú veľkú konkurenciu voči Slovakmanovi 226. Určite budú pretekári, ktorí sa rozhodnú radšej pre Challenge v Šamoríne, ale my očakávame nové mená, ktoré si budú chcieť vyskúšať, ako chutí dlhý triatlon a zažiť ten úžasný pocit v cieli.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 2. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek