Triatlon Slovakman 226 opäť v Piešťanoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 18. januára 2017, 09:20
  • Autor:T. Horký

Jediné preteky v dlhom triatlone na Slovensku – Slovakman 226 – zavítajú opäť do Piešťan. Už 15. ročník podujatia bude v sobotu 5. augusta hostiť Lodenica. Slovakman, ktorý si rok od roka získava v Piešťanoch väčšiu pozornosť, patrí k letu v kúpeľnom meste a opäť sa tu zídu tí najlepší triatlonisti zo Slovenska, Česka i ďalších krajín.

„Máme za sebou štrnásť ročníkov a čaká nás také malé jubileum. Pamätám sa na moju pätnástku, to som sa prvýkrát tuším opil a začal som všetkým tvrdiť, že už som dospelý. No nebol som (opitý áno). S dospelosťou ma Slovakman určite predbehol. Pätnásťročný Slovakman je oveľa dospelejší, ako som bol ja. Preskákal si za to obdobie všeličo. Vyrástol z malého decka na celkom slušného tínedžera s dobrými skúsenosťami a referenciami. Pamätám na prvé ročníky, ktoré sme dokázali zorganizovať s pár ľuďmi a skoro bez ničoho. Teraz nás je podstatne viac a o technike, ktorá je potrebná na zabezpečenie, radšej ani nehovorím. Jednoducho sa nám Slovakman o niečo zväčšil. Aj naďalej budeme pracovať na tom, aby pokračoval v nadobúdaní skúseností a zbieraní dobrých referencií,“ povedal jeden z organizátorov Slovakmana 226 a moderátor podujatia v jednej osobe Vladimír Baron.

Organizátori už na svojich webových stránkach spustili online registráciu. Snáď sa opäť budeme môcť tešiť na triatlonových velikánov ako Petr Vabroušek, Jan Oppolzer, Karol Džalaj či ďalší, ktorí už Slovakmana dokázali v minulosti vyhrať. „Takže teraz je to opäť na vás, milí priatelia Slovakmana, aby ste sa prihlasovali, a spolu s nami v tradičnom termíne prvej augustovej soboty oslávili pätnáste narodeniny nášho spoločného dieťaťa (môjho a Paľa Peciara), jednoducho nášho Slovakmanka,“ zakončil V. Baron.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 2, ktoré je v predaji od 17. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava