Tomáš Vrábel: Na nové auto nám chýbajú financie

  • Šport
  • 28. novembra 2012, 01:02
  • Autor:M. Sarvaš

Piešťanskí rally pretekári Tomáš Vrábel a Pavol Michalec definitívne ukončili sezónu na exhibičných pretekoch Autoshow Slovakia Ring 2012. V Slovenskom rally pohári obsadili tento rok piate miesto.

Ako hodnotíte vašu tohtoročnú sezónu?
"Sme radi, že sme absolvovali všetky preteky a že sa nám vždy podarilo úspešne a bez nehody doraziť do cieľa. Nabrali sme veľa cenných skúseností, ktoré sa inak ako aktívnym jazdením získať nedajú."

Skončili ste na piatej priečke. Ste s umiestnením spokojní?
"Spokojní nie sme, pretože si myslím, že to určite mohlo byť aj lepšie. Bohužiaľ, výkon nášho auta nás pri konkurovaní súperom dosť limituje. Trúfam si však povedať, že ak by mali všetci rovnaké podmienky, skončili by sme určite na vyšších priečkach. Na technicky náročných rýchlostných skúškach, kde je výkon auta druhoradý, sme dosahovali výborné časy nielen v našej triede, ale vo všetkých."
Hovoríte, že vás limituje auto. Nemáte v pláne jeho zmenu?
"Zmena by bola vítaná, ale všetko to závisí od financií, ktoré momentálne nie sú. Ak by sa nám podarilo získať dosť peňazí, určite by sme radi jazdili na výkonnejšom aute."

Zúčastnili ste sa exhibície na Slovakia Ringu. Ako sa vám páčilo?
"Bola to mimoriadne vydarená akcia. Na Slovakia Ringu sa stretli najlepší pretekári nielen zo Slovenska, ale aj Čiech, Poľska a Maďarska. Veľmi si vážime, že sme sa mohli takýmito ľuďmi stretnúť či už osobne alebo na trati. Keďže to boli voľné preteky, účastníci jazdili hlavne pre divákov, ktorých bolo na tribúne naozaj veľa."
Odpovede na ďalšie otázky nájdete v aktuálnom vydaní PT.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava