T. Munk je golfistom roka

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. februára 2016, 08:31
  • Autor:th

Iba deväťročný Piešťanec Tobias Munk získal v sobotu na štvrtom večere Slovenského golfu a Plese golfistov v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave svoje najväčšie ocenenie v kariére. Nádejného golfistu ocenili ako Golfistu roka 2015 v kategórii do 12 rokov.

V minulom roku vyhral celkovo Túru olympijských nádejí, na majstrovstvách Slovenska skončil na druhom mieste a v túre Morava Cup v konkurencii najlepších českých hráčov do 12 rokov bol štvrtý.

Za úspechmi T. Munka stoja tréningová Penati Golf Academy, profesionálna trénerka Zuzana Kamasová, jeho rodičia a podpora od Stredoeurópskej nadácie CEF – Talenty Novej Európy, ktorá podporuje najväčšie talenty na Slovensku.

Tobias je členom v Penati Golf Clube v Šajdíkových Humenciach. S golfom začal v troch rokoch. Odvtedy je jeho najobľúbenejším detským ihriskom „green“, kde trávi hodiny času. Už ako päťročný vyhral svoj prvý turnaj na Túre olympijských nádeji. V roku 2014 na majstrovstvách Európy U.S. Kids Golf European Championships v Škótsku skončil na štvrtom mieste v konkurencii detí z celého sveta. Reprezentačný tréner Španielska Sergio de Cespedes sa po kempe v jeho Academii v Marbele vyjadril pre časopis Golf Report, že T. Munk je veľký talent svetového golfu. Tobiasov vzor je Jordan Spieth, ktorý je už v mladom veku svetovou jednotkou.

Cieľom T. Munka pre tento rok je vyhrať turnaje a kvalifikovať sa na zahraničné podujatia, aby sa mohol konfrontovať s najlepšími golfistami.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 16. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj