Svrbická snežná stopa opäť pozýva

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. januára 2018, 08:47
  • Autor:Ladislav Beleščák

Napriek tomu, že tohtoročná zima zatiaľ nepriniesla do piešťanského regiónu veľa snehovej nádielky, veríme, že koncom januára sa to zlepší, a tak po minuloročnom vydarenom prvom ročníku Svrbickej snežnej stopy so 111 účastníkmi je tu opäť ponuka pre širokú verejnosť na druhý ročník podujatia lyžiarskej turistiky, ktorú pripravujeme v pohorí Považského Inovca na sobotu 27. januára s viacerými novinkami.

Tejto rekreačnej aktivite sa môžu venovať naozaj všetci, od detí až po seniorov, a to bez veľkých nákladov na výstroj a vysokých výdavkov na lyžiarske vleky. Pri bežkovaní na čerstvom vzduchu si dôkladne precvičíte svaly celého tela a zaťažíte i cievny systém a vaše zdravie bude lepšie ako kedykoľvek predtým. Budete sa pritom pohybovať krásnou zasneženou prírodou s úžasnými výhľadmi, kam nemôžu autá a masový turisticky ruch.
Tradičná trasa 10 kilometrov okolo Svrbíc je tentoraz vyznačená s niektorými novými úsekmi, so štartom a cieľom pri vykrývači Orange (cca 300 m. n. m) a niekoľkými vyhliadkami, najmä z najvyššieho bodu trate na Svrbickej plešine (369 m. n. m). Je vhodná pre pravidelných
účastníkov bežkárskych podujatí, rekreačných i výkonných bežcov, ale aj pre začiatočníkov, pričom slávnostný štart je o 9:30, potom možno na trať vyraziť individuálne až do 11:30.
Pre mládež, začiatočníkov i menej výkonných bežcov sme pripravili novinku – 2,5 km rovinatý okruh so strojovo upravovanou dvojstopou pre klasický beh i korčuľovanie, na ktorý sa možno po slávnostnom štarte taktiež vydať až do 11:30.
Ďalšou z noviniek sú verejné preteky mládeže, ktoré sa uskutočnia na 2,5 km okruhu so spoločným štartom o 12. hodine. Na novovybudovanom štadióniku pri vykrývači Orange so štartom a cieľom je pritom vyhradené miesto i pre divákov, a tak sú vítaní aj povzbudzovatelia mladých bežkárov. Samostatne sa bude v cieli vyhodnocovať kategória 11- až 14-ročných žiakov a žiačok a dva okruhy s celkovou dĺžkou 5 km pobežia 15- až 18-roční dorastenci a dorastenky. Prihlásiť sa možno vopred na info@sneznastopa.sk alebo priamo na prezentácii.
Na štart sa môžete dostať najmä vlastnou dopravou (11 km z Piešťan,17 km z Hlohovca), ale aj mimoriadnym autobusom z Piešťan. Presný odchod, zástavky a návrat bude zverejnený na stránke www.svrbice.sk. Doprava je bezplatná označeným autobusom s vlekom pre lyže.
Pri prezentácii v Kultúrnom dome v Svrbiciach, ktorá sa začína o 9:00, účastníci zaplatia poplatok tri eurá, dostanú mapku trate a informáciu o aktuálnych snehových podmienkach, pretekári aj štartovné čísla. Po absolvovaní trasy si budú môcť účastníci odniesť na pamiatku pamätný list a účastnícky odznak.
Hlavným organizátorom podujatia je združenie MCCC BUĎ FIT z Piešťan za výdatnej spolupráce obce Svrbice a podpory DHZ Svrbice. Organizátori si v prípade nevhodných snehových podmienok vyhradzujú právo na určenie náhradného termínu podujatia na 3. februára alebo úplné zrušenie akcie, čo zverejnia na stránkach www.visitpiestany.sk a www.svrbice.sk najneskôr dva dni pred podujatím. Bližšie informácie možno získať na uvedenej e-mailovej adrese alebo na tel. čísle 0917/552 753.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava