Sústredenie v Španielsku si atlétka T. Beitlová okorenila víťazstvom

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. mája 2016, 15:01
  • Autor:T. Horký

Sezóna piešťanskej atlétky Terézie Beitlovej je v plnom prúde. Novinkou oproti minulému roku je spolupráca s bývalým olympionikom Marcelom Mataninom. Piešťanka navyše nedávno absolvovala sústredenie v Španielsku, kde vyhrala regionálne preteky.

Jednou z noviniek novej sezóny atlétky je spolupráca s trénerom M. Mataninom, bývalým maratóncom a účastníkom olympijských hier v Aténach. T. Beitlová nám prezradila, ako sa jej cesty s úspešným slovenským atlétom stretli a čo očakáva od vzájomnej spolupráce. „Moja spolupráca s Marcelom vznikla úplnou náhodou. Spoznali sme sa skôr ako kolegovia tréneri, potom ma videl behať a nezdalo sa mu, čo vlastne v takom mladom veku vymýšľam. Stretli sme sa a rozhodla som sa skúsiť pripravovať pod jeho vedením. Marcel je skvelý tréner, myslím si, že jeho prístup a dávkovanie tréningov mi veľmi pomohli. Vďaka nemu sa posúvam a stále zlepšujem. Má obrovské skúsenosti, ktoré mi odovzdáva, a to si najviac vážim. Našou víziou na tento rok je nominácia na majstrovstvá Európy v crosse, ktoré budú na jeseň v Šamoríne. Budem pretekať hlavne na dráhe a verím, že na majstrovstvách Slovenska na konci júna v Banskej Bystrici zabehnem pekné časy a aj osobné rekordy. Samozrejme, že sa pozeráme aj ďalej, ale to sa všetko uvidí časom,“ povedala piešťanská atlétka.

Terézia Beitlová v Calpe stretla aj piešťanského paracyklistu Jozefa Metelku.

Študentka Fakulty telesnej výchovy a športu v Bratislave sa nedávno vybrala aj za teplom. Absolvovala sústredenie v španielskom letovisku Calpe, ktoré je športovcami často vyhľadávané. V tom čase tam zároveň bol na sústredení piešťanský paracyklista Jozef Metelka. „Na sústredení v Španielsku bolo naozaj perfektne. Calpe som si obľúbila na prvý pohľad. Menšie mesto s nádhernými plážami, čistým morom, s rovinatými bežeckými trasami, ale aj kopcami, a hlavne ideálnymi cestičkami na bicyklovanie. Raj pre triatlonistov. Prišla som si tam na svoje, aj pre moju plaveckú minulosť. Makala som na behu, ale ako doplnok a kompenzácia bolo každodenné plávanie v mori a aj som niečo nabicyklovala. Najviac som asi prekvapila domácich ľudí, keď som sa len tak v plavkách kúpala v mori. Vraj sa tam začínajú kúpať prví odvážlivci až v polovici mája a ja som v polovici apríla plávala dvakrát za deň. Verím, že sa do Calpe ešte vrátim, lebo je to naozaj prekrásne miesto na trénovanie, ale aj pre to okolie. Španieli sú naozaj veľmi priateľskí a milí. Chcela by som sa poďakovať aj Jožkovi Metelkovi, ktorý mi umožnil pobyt v Calpe,“ prezradila T. Beitlová, ktorá sa v Španielsku zúčastnila aj regionálnych bežeckých pretekov a vyhrala ich.

„Preteky sa konali v meste Benitatxell. Keďže bolo malé, myslela som si, že tam bude skôr komorná atmosféra. Prekvapil ma vysoký počet štartujúcich. V detských kategóriách bolo priemerne 40 detí, čo je fakt veľa, medzi dospelými vyše 200 pretekárov. Na štarte panovala skvelá atmosféra, keď dve minúty pred začiatkom zrazu moderátor dal pokyn, celý dav stíchol a bolo hrobové ticho. Trať bola veľmi náročná. Po úvodnom 1,5-kilometrovom stúpaní nasledoval dvojkilometrový výbeh. Strmé výbehy striedali tiahle zbehy Na zbehoch som letela ako šíp, na výbehoch to bolo ťažšie, ale išlo to. Z mojej strany boli tieto preteky prekvapením, lebo som išla naozaj rýchlo. A keď som preletela cieľom, dozvedela som sa, že som vyhrala. Organizácia pretekov bola skvelá, myslím si, že takto by mali vyzerať aj u nás. Obrovský zážitok,“ pokračovala Piešťanka.

Nádherná panoráma letoviska.

T. Beitlová sa v minulom roku sústredila najmä na preteky Spartan Race, kde sa dokonca zúčastnila majstrovstiev sveta v USA. Teraz však dáva prednosť iným behom a o plánoch do nasledujúceho obdobia nám porozprávala. „Najbližšie sa chystám na spomínané majstrovstvá Slovenska, kde budem bežať jedenapol, tri alebo päť kilometrov. Na jeseň sa začnú preteky v crosse, je to beh v teréne, nie na dráhe, dlhý asi päť kilometrov. Verím, že sa mi podarí nominovať na majstrovstvá sveta. Momentálne moje ciele smerujú hlavne k atletike, avšak Spartan Race mi trochu chýba. Tento rok by som sa chcela zúčastniť aspoň jedných pretekov. Uvidím, ktorých,“ uzavrela T. Beitlová.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 21, ktoré je v predaji od 24. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf