Súrodenci Drahovskí na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. februára 2016, 08:12
  • Autor:jd

V rakúskom Zeltwegu sa v sobotu uskutočnili Majstrovstvá sveta juniorov v zimnom triatlone. Slovensko malo v tejto kategórii troch zástupcov – Luciu Michaličkovú zo Žiliny a súrodencov Lýdiu a Tadeáša Drahovských z Piešťan.

Všetci traja sa spolu s reprezentáciou pripravovali v Zeltwegu už od štvrtka, testovali trate, pripravovali bicykle a bežky a vylaďovali formu.

Ako prvú odštartovali kategóriu juniorov. T. Drahovský sa hneď po štarte držal v druhej skupinke, ktorá prenasledovala prvých dvoch pretekárov. Po 3,6-kilometrovom behu vchádzali do depa prakticky spolu s ním asi piati pretekári. Na cyklistiku po zamrznutom trávnatom teréne sa síce dostal ako posledný zo skupiny, ale už po pár metroch bol jej v čele a prvé kilometre odjazdil na špici skupinky, teda na treťom mieste v priebežnom hodnotení. V polovici cyklistického úseku ho zozadu dobehol taliansky pretekár, ktorému už Tadeáš nestačil, takže na záverečnú disciplínu, beh na lyžiach, vybiehal z nádejného štvrtého miesta. Technickou chybou, ktorú spôsobil niektorý z organizátorov, však zobral zo svojho miesta v depe cudzie lyže a všimol si to až po niekoľkých metroch, takže sa musel vrátiť a stratil cenné sekundy. Napokon do cieľa dobehol na výbornej piatej priečke. Po diskvalifikácii rakúskeho pretekára bol T. Drahovský nakoniec štvrtý.

Po chlapcoch vybehli na trať juniorky. L. Michaličková aj L. Drahovská dali hneď o sebe vedieť, keďže sa držali v čelnej štvorčlennej skupine a do depa vbiehali na druhom a treťom mieste. Lucia zúročila svoju cyklistickú prípravu a na bežky vybiehala ako tretia a tesne pred cieľom finišovala spolu s druhou Ruskou, na ktorú tesne nestačila. Bola z toho teda napokon bronzová medaila pre Slovensko. Lýdia po páde na bicykli mierne strácala a na bežky vybiehala na piatej priečke. Na bežkárskej trati ju zdolala ešte jedna pretekárka, takže napokon z toho pre Piešťanku bolo šieste miesto.

Piešťanca T. Drahovského zdržala

Bilancia juniorských majstrovstiev sveta v zimnom triatlone je teda jedna bronzová medaila, jedno štvrté a jedno šieste miesto, a to aj zásluhou piešťanských pretekárov.

V nedeľu sa slovenská štafeta v zložení L. Drahovská, T. Drahovský, L. Michaličková a Tomáš Jurkovič zúčastnila aj majstrovstiev sveta zmiešaných štafiet v zimnom triatlone. Pre Slovensko získala bronzové medaily za štafetami Ruska a Rakúska.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 7, ktoré je v predaji od 16. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj