Stolní tenisti MTJ zostali prvoligoví

  • Šport / Ostatné športy
  • 3. mája 2017, 09:07
  • Autor:Štefan Gregorička

V základnej časti prvej stolnotenisovej ligy, skupina Západ, obsadili hráči MTJ Piešťany-Moravany desiate miesto spomedzi tucta účastníkov. Prvoligovú istotu však nemali, pretože ich čakala ešte baráž o udržanie sa v súťaži. V Bratislave v nej hrali posledné štyri mužstvá.

Hráči MTJ si napokon druhú najvyššiu slovenskú súťaž udržali. Najskôr síce v súboji deviateho s desiatym podľahli domácemu Feromaxu Bratislava „B“ tesne 6:8, no potom vyhrali v zápase o konečné desiate miesto nad rezervou spoločného mužstva Hontianske Trsťany/Dudince 8:2. Vďaka tomuto víťazstvu sa bude v moravianskej telocvični hrať prvá liga aj v budúcej sezóne.

Úvodný zápas baráže s Feromaxom „B“ bol veľmi vyrovnaný. Po štvorhrách bolo 1:1, keď Piešťanci Peter Behul s Milošom Vargom zdolali Ivanča so Sárincom 3:2 na sety. Nerozhodne to bolo aj po dvoch rundách dvojhier. V prvej vyhral Michal Stehlík nad Ivančom a Behul nad Štuňom zhodne 3:1 a v druhej Stehlík nad Sárincom 3:2 a Behul nad Ivančom 3:0. V záverečnej runde bodoval z hráčov MTJ len Stehlík, ktorý zdolal Jakubca 3:1. „Tento zápas sme chceli vyhrať, no nebodovali nám hráči na tretej a štvrtej pozícii a ja s Miškom Stehlíkom sme na všetko nestačili,“ povedal nám hrajúci šéf MTJ Peter Behul.

Feromax sa teda definitívne zachránil a hráčov MTJ čakal existenčný súboj s Hontianskymi Trsťanmi/ Dudincami „B“, ktoré predtým zdolali Novú Dubnicu 8:2. Zápas o konečné desiate miesto nemal dlhé trvanie, pretože Piešťanci získali potrebných osem bodov už pred záverečnou rudnou dvojhier, ktorá sa za stavu 8:2 nehrala. V Bratislave ešte v drese MTJ hrali Lukáš Pažma a Martin Malast.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 2. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel