Stolní tenisti MTJ Piešťany-Moravany zabojujú o prvú ligu

  • Šport / Ostatné športy
  • 20. apríla 2016, 12:47
  • Autor:Štefan Gregorička

Záverečnými zápasmi dohrali nadstavbovú druholigovú súťaž stolní tenisti MTJ Piešťany-Moravany nad Váhom. Po domácom víťazstve nad Gabčíkovom 10:8 dokázali v poslednom kole vyhrať rovnakým skóre aj v Leopoldove. Vďaka tomu sa stali víťazmi trnavskej skupiny krajskej druhej ligy. Teraz ich čaká kvalifikácia o postup do prvej ligy s Isterom Bratislava. Prvý zápas sa uskutoční už v sobotu 23. apríla o 16.00 h v moravianskej telocvični.

O tento úspech sa pričinili hlavne piati hráči, ktorí vytvorili výbornú a kvalitnú partiu. „Do mužstva sa vrátil náš odchovanec Michal Stehlík, ktorý sa stal aj jeho najúspešnejším hráčom. Navyše dokázal pritiahnuť ďalšieho kvalitného stolného tenistu Lukáša Pažmu z Trnavy. Výbornými výkonmi sa okrem mňa prezentovali ďalší domáci hráči Tomáš Varga a Martin Malast. Do svojho zranenia nám pomáhal aj Jaro Uherčík,“ zhodnotil sezónu hrajúci šéf klubu Peter Behul.

Podstatné pre prvenstvo Piešťancov boli posledné dve tesné víťazstvá 10:8 nad Gabčíkovom, dovtedy lídrom súťaže, a potom aj v rozhodujúcom zápase v Leopoldove. Pri Dunaji podal najlepší výkon P. Behul, ktorý vyhral všetky štyri dvojhry. Dokázal zdolať aj rebríčkovo najlepšieho hráča súťaže Hanicza a výborne hrajúcu slovenskú reprezentantku Majerčíkovú. Po dva body pridali M. Stehlík a L. Pažma a jeden T. Varga. Ten navyše vyhral s Behulom aj štvorhru.

„V Leopoldove sa rozhodovalo o postupujúcom do kvalifikácie o prvú ligu. Opäť zabralo celé mužstvo. Vo vyrovnanom priebehu boli rozhodujúce víťazstvá Behula, Stehlíka a Malasta nad domácou dvojkou – Rabarom. Fanúšikovia oboch klubov vytvorili krásny stolnotenisový zážitok. Verím, že diváci nás prídu povzbudiť aj v sobotu do moravianskej telocvične, kde sa stretneme s bratislavským Isterom,“ dodal P. Behul.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 19. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava