Sprievodný program na ME vznášadiel

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 5. augusta 2015, 10:10
  • Autor:Barbora Jánošíková

Na Sĺňave pripravuje Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany spolu so spoluorganizátormi 15.-16. augusta štvrté kolo tohtoročného seriálu Majstrovstvá Európy vznášadiel – Grand Prix Slovakia 2015.

Cieľom organizátorov je priniesť divákom nielen športové, ale i hodnotné spoločenské podujatie. Od začiatku roka preto pracujú na revitalizácii, úprave brehu pláže. Do začiatku pretekov navozia aj piesok nielen na pláž, ale aj na volejbalové ihrisko.
Atraktivitu podujatia pre širokú verejnosť, najmä deti a mládež, zabezpečujú už samotné športové zápolenia, no organizátori pripravujú aj bohatý sprievodný program. Diváci uvidia ukážku z činnosti Hasičského a záchranného zboru Piešťany, Kynologického klubu Bodona Piešťany, bojového japonského umenia z klubu Aikido Dojo Piešťany, nebude chýbať viacmiestne vznášadlo, elektrické lodičky a vodné bubliny.
K vrcholom sprievodného programu sa dá zaradiť aj vystúpenie vodných lyžiarov z Klubu vodného lyžovania a vodných športov Piešťany či statická ukážka leteckých modelárov z ModelKlubu Piešťany. Predstavia unikátny hydroplán Herkules s rozpätím krídel päť metrov a ôsmimi motormi, termický akrobatický vetroň K8Ba s rozpätím krídel šesť metrov, ale aj takmer 2,5 metra dlhý turbínový model legendárneho lietadla MiG-29. V prípade priaznivého počasia bude aj letová ukážka modelov vrtuľníkov.
Detskí diváci sa povozia s inštruktorom na nafukovacom motorovom člne podľa pravidiel súťaže Formula Future. Mladí vznášadlári vo veku 11 až 16 rokov z celej Európy predstavia svoje umenie v triede Formula Junior.
Sprievodný program vyplní prestávky medzi rozjazdami pretekov. V nedeľu zahrá aj country kapela Rowers.
Vstup na podujatie je bezplatný, viac informácií nájdete na stránke www.vznasadla.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav